Avoin yliopisto

Avoin yliopisto tarjoaa kaikille avointa opetusta tekniikassa, kauppatieteissä ja kielissä. Opintojaksoille ei ole pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajaa.

Avoimessa yliopistossamme on laaja tarjonta. Avoin yliopisto tarjoaa koulutusta intensiiviopetuksena sekä LUT:n koulutusohjelmien perusopetukseen integroituna yliopiston lukujärjestyksen mukaisesti.

Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä opintojaksoja osaamisen täydentämiseksi tai suorittamalla tekniikan tai kauppatieteiden väyläopinnot joiden perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi LUT:n koulutusohjelmiin.

Opiskelu avoimessa yliopistossa on maksullista (10 euroa/op), eikä siihen saa opintososiaalisia etuuksia.

Käytännön ohjeita opiskeluun

Ennen avoimen yliopiston opintojaksoille ilmoittautumista kannattaa tutustua käytännön ohjeisiin. Avoimessa yliopistossa opiskelu on omatoimista ja pääsääntöisesti yliopiston lukujärjestyksen mukaisesti opiskelua. Erillistä ilta- tai viikonloppuopetusta järjestetään hyvin vähän.

Koulutustarjonta

Ajankohtaisen koulutustarjonnan löydät avoimen yliopiston opinto-oppaasta 2016-17. Opinto-oppaan tietoja pääsee katsomaan kirjautumatta WebOodiin.

Opinto-oppaasta näet opintojaksotarjonnan joko koulutusohjelmittain tai opetusperiodeittain. Opinto-oppaan välilehdeltä "Opetus" näet opintojaksotarjonnan periodeittain. Välilehden "Tutkintorakenteet" alta näet opintojaksotarjonnan jaoteltuna yliopiston perusopetukseen integroidut ja intensiivikurssit sekä listattuna koulutusohjelmittain.

Integroidut opintojaksot luennoidaan yliopiston perusopetuksen mukaisesti. Lukuvuoden aikana on 4. opetusperiodia: kaksi syyslukaudella ja kaksi kevätlukukaudella. UNI -opintoportaalissa voit tarkemmin tutustua lukuvuoden aikatauluihin, lukujärjestyksiin ja tenttiaikatauluihin. Ajankohtaista: Tilastomatematiikan intensiivikurssi alkaa helmikuussa. Kurssin ajankohta: 4.2., 5.2., 11.2., 12.2., 18.2. ja 19.2. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-16. Kurssille ilmoittaudutaan ja se maksetaan LUT:n verkkokaupassa, linkki verkkokauppaan seuraavassa kohdassa: Ilmoittautuminen ja maksaminen.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Kun olet opinto-oppaasta löytänyt haluamasi opintojaksot, siirry LUT:n verkkokauppaan (selaimeksi suositellaan IE:a tai Mozillaa). Opintojaksoille ilmoittaudutaan ja ne maksetaan verkkokaupassa. Avoimen yliopiston opintojaksot löydät kohdasta Tuotteet > Avoin yliopisto.

Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2016-17  opintojaksoille, joissa opetus alkaa 4. periodissa eli 6.3.2017 alkavalla viikolla, on 23.1.-19.2 .2017. Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Vahvistuskirje lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua.

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää avoimessa yliopistossa opiskeluun liittyen, otathan yhteyttä avoinyliopisto(at)lut.fi tai +358 40 683 1963