LUT:lle merkittäviä avustuksia varainhankintakampanjaan

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) sai huhtikuussa kaksi merkittävää avustusta varainhankintakampanjaansa. Liikesivistysrahasto antoi 275 000 euroa ja Weisell-säätiö 25 000 euroa. Molemmat tahot osallistuivat LUT:n varainhankinkampanjaan myös vuonna 2016.

Liikesivistysrahaston lahjoituksen perusteena ovat: yliopiston akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa sekä yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtoreiden lukumäärällä.

Vuonna 1919 perustettu Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja. Korkeatasoinen kauppatieteellinen tutkimus edistää Suomen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Liikesivistysrahaston toiminnan perustana ovat lahjoitukset, jotka sijoitetaan tuottavasti turvaamaan lahjoitusten reaaliarvon säilymisen.

Weisell-säätiön tarkoituksena on edistää tieteellistä tutkimusta, koulutusta, yhteiskunnallista toimintaa, ympäristön tilaa, meriturvallisuutta ja merellisen kulttuuriperinnön tutkimusta ja säilyttämistä.  Säätiö voi toteuttaa tarkoitustaan antamalla avustuksia organisaatioille, laitoksille, yhdistyksille tai muille vastaaville sekä avustuksia, apurahoja ja tunnustus-palkintoja henkilöille tai ryhmille edellä tarkoitettuihin eri kohteisiin, myös opintoja ja tutkimustoimintaa varten.

"Lämmin kiitos Weisell-säätiölle jo toisesta päätöksestä varainhankintakampanjaamme liittyen. Tämä avustus vie yliopistomme varainhankintakampanjaa mukavasti eteenpäin ja lähemmäksi tavoitettamme", iloitsee LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

LUT:n Ratkaisijat-varainhankintakampanja jatkuu kesäkuun 2017 loppuun. Tällä hetkellä koossa on 4,5 miljoonaa viiden miljoonan tavoitteesta.

Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja, KTT Johanna Vesterinen, puh. 09-659 933, johanna.vesterinen@lsr.fi

Weisell-säätiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Voipio, puh. 050 66552

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa, puh. 0400 166 659, juha-matti.saksa@lut.fi