LUMA-keskus Saimaa

LUMA-keskus Saimaa on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen organisaatio, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

LUMA-keskus Saimaan kantavana ajatuksena on toimia yhteyskanavana yliopiston, ammattikorkeakoulun ja muiden alueen oppilaitosten (lukiot, ala- ja yläkoulut sekä ammattiopistot) välillä. Keskus etsii yhteyksiä myös alueen yrityksiin ja muihin toimijoihin, jotka haluavat tukea tulevien osaajien koulutuksen kehittämistä.

LUMA-keskus Saimaa on osa LUMA-keskus Suomea. Verkosto, johon kuuluu 13 LUMA-keskusta, vahvistaa ja edistää eri LUMA-keskusten toimintaa ja keskinäistä yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti.

Verkoston yhteinen ilmiöpohjaista oppimista tukeva Suomi 100 StarT-hanke toimii LUMA-toiminnan sateenvarjona, tärkeänä osana LUMA-keskusten valtakunnallista tehtävää. LUMA-keskus Saimaa järjestää StarT-festivaalit 12.4.2017, missä esitellään, arvioidaan ja palkitaan koululaisten projektitöitä.

 

Ota yhteyttä

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori
leena.ikonen@lut.fi
p. +358 46 923 4523
 

Virpi Junttila / LUT
LUMA-keskuksen johtaja
virpi.junttila@lut.fi
p. +358 50 323 8926

 

Päivi Porras / Saimaan AMK
LUMA-koordinaattori
paivi.porras@saimia.fi
p. +358 40 568 4704