Maailma kutsuu. Miten vastaat? 

Nykypäivän työnantajat toimivat lähes poikkeuksetta kansainvälisessä ympäristössä. Siksi kansainvälistä kokemusta edellytetään ja arvostetaan.

Tarttumalla erilaisiin kansainvälistymisen mahdollisuuksiin voit tehdä tutkinnostasi kilpailukykyisemmän ja saada ikimuistoisia kokemuksia.

1
Elämä
40
Maata
200
Yliopistoa
left

Vaihto-opiskelu

Opiskelijoillamme on varaa valita vaihtokohteensa yli 40:stä eri maasta. Alankomaat, Argentiina, Australia - siinä vasta aakkosten alkupään listaa niistä kohteista, joissa yhteistyöyliopistomme sijaitsevat. 

Tarjoamamme vaihto-opiskelupaikat ovat joko EU:n laajuisen Erasmus-ohjelmaan, pohjoismaisiin Nordtekiin (tekniikka) ja Norekiin (kauppatieteet) tai kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvia. Siksi LUTilta vaihtoon lähtiessään opiskelija ei joudu maksamaan lukukausimaksuja. Niistä huolehditaan yliopistojen välisissä sopimuksissa.

Ulkomailla LUTin tutkintoon soveltuvia kursseja opiskeleva henkilö on myös oikeutettu opintorahaan, asumislisään sekä korotettuun opintolainaan. Lisäksi vaihto-opintoja tuetaan apurahoilla.

Vaihto-opiskelu kestää on käytännössä yhden lukukauden tai -vuoden eli yleensä noin 3-12 kuukautta. Mikään ei kuitenkaan estä opiskelijoitamme lähtemään vaihtoon vaikka kahdesti, mikäli seikkailut eri mantereilla houkuttavat! 

Kaksoistutkinnot

Englanninkieliset kaksoistutkinto-ohjelmamme ovat loistava tapa kerryttää kansainvälistä osaamista. Näistä ohjelmista neljä – Energy Technology, Electrical Engineering, Mechanical Engineering ja Software and Systems Engineering – toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia, eli ohjelmastavalmistuva opiskelija saa tutkintotodistuksen molemmista yliopistoista. Kaikki tutkinnot suoritetaan Suomessa LUTn kampuksilla joko Lappeenrannassa tai Lahdessa. Opintoihin sisältyy muun muassa valinnaisia kiinalaisen liiketoiminnan, kulttuurin ja tekniikan sivuaineopintoja. Lisäksi ohjelmiin sisältyy kiinan kielen opiskelua.

Kaiken kaikkiaan tarjoamme 6 englanninkielistä kandidaattiohjelmaa, joista 4 ovat kaksoistutkintoohjelmia. 

Lappeenranta: 

Technology and Engineering Science
Electrical Engineering (kaksoistutkinto-ohjelma HEBUTin kanssa)
Mechanical Engineering (kaksoistutkinto-ohjelma HEBUTin kanssa)

Lahti: 

Industrial Engineering and Management
Energy Technology (kaksoistutkinto-ohjelma HEBUTin kanssa)
Software and Systems Engineering (kaksoistutkinto-ohjelma HEBUTin kanssa)

Kaikki yllä olevat ohjelmat johtavat tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmista on myös mahdollisuus jatkaa suoraan alan maisteriopintoihin (2 v, 120 op) LUTissa ja suorittaa diplomi-insinöörin tutkinto.

Seuraava hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on tammikuussa 2023. 
Opinnot ohjelmissa alkavat seuraavaksi syksyllä 2023. 

Voit hakea englanninkielisiin ohjelmiimme osoitteessa opintopolku.fi. 

Uutiskuva-3840x2160-vastuullisuus-viestinta.jpg
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Kotikansainvälistyminen

Voit aloittaa jo kampuksillamme, sillä yliopistomme 94:stä kansallisuudesta koostuvassa opiskelijayhteisössä kansainväliset taitosi ja kulttuurien tuntemus lisääntyvät varmasti. Eri opintojaksoilla kartutat siis paitsi kielitaitoasi, myös kykyjäsi työskennellä monikulttuurisessa ympäristössä. Lisäksi verkostoitumisen mahdollisuudet ovat vapaa-aikaan ulottuvina käytännössä rajattomat. Kampuksen sisälläkin voit siis avata maailmalle niin monta ovea kuin haluat. Lisäksi autamme, kannustamme ja tuemme sinua ulkomaille lähdössä. 

 

Työharjoitteluun ulkomaille? 

Harjoittelujakso tai kesätyöt ulkomailla ovat myös erinomainen tapa kartuttaa kansainvälistä pääomaa. Valmiit suhteet potentialiisin harjoittupaikkoihin ja rohkeus lähteä ulkomaille töihin helpottavat harjoittelupaikan hankinnassa, mutta tarvittaessa LUT auttaa tässäkin. Olemme  mukana useissa kansainväliseen työharjoitteluun liittyvissä ohjelmissa ja tarjoamme tietoa ja tukea sopivan harjoittelupaikan hakemisessa. Myönnämme myös matka-apurahoja ulkomaille harjoitteluun lähteville opiskelijoillemme.  

 

left
right

LUT Summer School

LUT Summer School tarjoaa maisteritason kursseja viimeisen vuoden kandi- sekä maisteriopiskelijoille. Kesäkoulun tavoitteena on tarjota monitieteistä opetusta korkeatasoisten, kansainvälisesti arvostettujen luennoitsijoiden johdolla.

Kansainvälinen kesäkoulu on akateeminen tapahtuma, johon kuuluu mielenkiintoisten kurssien lisäksi myös monipuolinen sosiaalinen ohjelma.

Lue lisää englanninkieliseltä LUT Summer School -sivulta.

Seuraa meitä