Tällä sivulla

Korkea rokotekattavuus ja keskimäärin lieväoireisempi omikronmuunnos ovat mahdollistaneet koronarajoituksista luopumisen Suomessa. Koronavirusta esiintyy toiminta-alueillamme edelleen paljon, joten jokaisen terveysturvallista käyttäytymistä tarvitaan edelleen.

Jos tunnet itsesi sairaaksi, tärkeintä on pysyä kotona. Tulethan kampukselle opiskelemaan ja työskentelemään vain oireettomana!

Olemme siirtyneet monipaikkaiseen työskentelyyn 2.5.2022 alkaen. Sisäisiä palavereita ja kokouksia voi järjestää normaalisti.

Tilaisuuksia ja tapahtumia voi järjestää kampuksilla ja alueyksiköissä normaalisti ilman henkilömäärärajoituksia, kunhan järjestäjä huolehtii terveysturvallisuudesta.

Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti.

Sairastuminen tai altistuminen

Maskisuositus

Yleinen maskisuositus kampuksilla on päättynyt. Suosittelemme edelleen kasvomaskin käyttöä oman harkinnan mukaan erityisesti tilanteissa, joissa useita henkilöitä on tilassa, jossa ei voida ylläpitää fyysistä etäisyyttä.

Harkitse maskin käyttöä oman terveytesi ja turvallisuutesi perusteella etenkin, jos kuulut riskiryhmään.

Kirurgisia maskeja ja FFP2 –hengityksensuojaimia on edelleen saatavilla henkilöstölle sekä opiskelijoille.

THL:n nykyinen maskisuositus: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus

Matkustaminen ja vierailijat

Kansainvälinen opiskelijaliikkuvuus

Tilaisuudet ja tapahtumat

Tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjiä velvoitetaan laajasti ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia. Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä.

Henkilöstön sisäiset kokoukset ja tilaisuudet

Sisäisiä palavereja ja kokouksia voi 2.5. alkaen järjestää kampuksilla normaalisti. Henkilömäärärajoja ei sisäisiin kohtaamisissa ole. Toukokuun ajan sisäisiin palavereihin ja kokouksiin tulee järjestää myös etäosallistumismahdollisuus.

Siirrymme myös käyttämään monitilatoimistojen tiloja normaalisti huhtikuun alusta.