Koulutusteema
Tekniikka
Laajuus
13 op
Kesto
½ vuodesta 1½ vuoteen.
Opetuskieli
suomi englanti
Koulutustyyppi
Ohjelma
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lappeenranta
Oppimismenetelmät
Luentoja, käytännön harjoituksia ja harjoitustöitä
Aika ja paikka
Suunnitteilla alkamaan loppuvuodesta 2023/alkuvuodesta 2024
Hakuaika
Haku käynnistyy syksyllä 2023
Hinta
4 950 € + alv 24 %
Kohderyhmä
Hitsauskoordinoijat, työnjohtajat, tuotannon esimiehet, robottijärjestelmien vastuuhenkilöt, tuotannon kehittämisestä ja tehostamisesta vastaavat.
Lisätiedot
Opintokokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat osaamisestaan kansainvälisesti arvostetun ja hyväksytyn todistuksen.

Opinnot ovat soveltuvin osin hyödynnettävissä LUT-yliopiston tutkintoihin.
left

Jatkuvat tuotannon tehostamisvaatimukset ja uhka hitsaustöiden siirtymisestä halvempien kustannusten maihin korostavat robottihitsaukseen ja hitsausautomaatioon siirtymisen merkitystä. Korkeat työvoimakustannukset pakottavat yrityksiä automaatioasteen nostamiseen, mutta samalla saadaan nostettua myös kapasiteettia, tehokkaammat prosessit ja uusi toiminnan kulttuuri koko yritykseen.

Kansainvälinen robottihitsauksen asiantuntijakoulutus perustuu International Institute of Weldingin (IIW) alaisena hyväksyttyyn International Mechanized, Orbital and Robot Welding Personnel (IMORWP) -koulutusohjelmaan (entinen EWF:n robottihitsauksen erikoiskurssi).

IMORWP-koulutusohjelman kansainvälinen hyväksyntä rakennettiin Euroopan sosiaalirahaston tukemassa Uudet hitsausalan kansainväliset asiantuntijakoulutukset -projektissa. Tämä oli Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen rahoittama projekti vuosina 2010-2013.

right

Hitsauksen automatisoinnin avulla suomalaiset metalliteollisuuden konepajat säilyttävät kilpailukykynsä ja hitsaustyöt pysyvät Suomessa myös tulevaisuudessa.

Kun halutaan varmistaa yrityksen kilpailukyvyn säilyminen ja motivoida avainhenkilöitäsi löytämään uusia innovaatioita, on katsottava rohkeasti tulevaisuuteen ja panostettava koulutukseen.

left

Kenelle IMORWP-koulutusohjelma sopii?

  • Yrityksille, jotka ymmärtävät tuottavuuden, taloudellisuuden ja laadun olevan kilpailukyvyn edellytyksiä. Erityisesti metalli- ja rakennusteollisuudelle.
  • Hitsauskoordinoijat, työnjohtajille, tuotannon esimiehille, robottijärjestelmien vastuuhenkilöille, tuotannon kehittämisestä ja tehostamisesta vastaaville.
  • Suunnittelijoille ja robottioperaattoreille.

Ohjelman sisältö ja aikataulu

left

Kansainvälinen robottihitsauksen asiantuntijakoulutus sisältää viisi 2-5 päivän lähiopiskelujaksoa noin 6 kk aikana sekä itseopiskelua. Näin osallistuja voi suorittaa koko koulutuksen joustavasti työn ohessa.

Seuraava kurssi on suunnitteilla alkamaan loppuvuodesta 2023 tai alkuvuodesta 2024.

Kurssin käytännön harjoituksissa perehdytään robottien ohjelmointiin sekä käyttöön erilaisissa robottihitsaussovelluksissa. Ohjelmoinnissa harjaannutaan useiden robottimerkkien käyttöön. Ohjelmointi tapahtuu sekä opettamalla, että etäohjelmoimalla. Hitsausprosesseina hyödynnetään MIG/MAG- ja laserhitsausta.

right

Tutustu myös

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.