Julkaistu 23.03.2022 klo 13:48
Päivitetty 25.08.2022 klo 10:15
LUT-yliopiston alumni Tomi Sirén
"Halusin parantaa mahdollisuuksia työelämässä ja menestyä uralla."
Tomi Sirén
Growth Director, Delipap Oy

Valmistuttuaan taloushallinnon osaajaksi Tomi suuntasi töihin Accenturelle Prahaan. Aikansa alan töitä tehtyään hän ymmärsi, että taloushallinto ei ole hänen juttunsa. Uusi suunta löytyi lopulta LUTista ja nousukiito uralla sai alkunsa jo opintojen aikana.

"Päätin tehdä u-käännöksen ja lähteä opiskelemaan maisterivaiheen opintoihin yliopistoon. LUTissa oli tarjolla laadukas ja kiinnostava markkinoinnin maisteriohjelma." 

left

Selkeät tavoitteet motivaation lähteenä

LUTissa opiskelu tuntui Tomista mielekkäältä, ja opinnot sujuivat hyvin. Mies ehti hakea kokemusta myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

"Minulla oli opintojeni suhteen selkeät tavoitteet: halusin parantaa mahdollisuuksiani työelämässä ja oppia jotakin uutta sekä menestyä sitä kautta urallani. Selkeät tavoitteet korreloituivat omalla kohdalla opintomenestykseen. Halusin myös uusia kokemuksia ennen työuraa: kävin muun muassa vaihdossa Argentiinassa."

LUTissa Tomia miellytti erityisesti koulutuksen työelämälähtöisyys, yliopisto-opiskelun tuomat verkostot sekä opiskelijayhteisö. Lappeenrantaan lähteminen sopi myös hänen silloiseen elämäntilanteeseensa, sillä hän halusi vaihtelua Helsingissä asumiselle.

"Olen ollut opintoihini hyvin tyytyväinen. Pidin paljon ohjelman opetustavoista ja sisällöistä: ohjelmassa yhdistyi mielestäni hyvin akateeminen analyyttisyys sekä käytännönläheinen työelämälähtöisyys erilaisten kurssiprojektien ja -töiden muodossa. Jos saisin tehdä opinnoissani jotain toisin, niin olisin sisällyttänyt tutkintooni tekniikan opintoja, esimerkiksi tuotantotaloutta."

Unelmien ura brändien parissa

Opintojen aikana Tomi oli töissä muun muassa YK:n palveluksessa Kiinassa. Valmistuttuaan hän työllistyi kansainväliseen markkinointiviestinnän konserniin, jossa hän työskenteli jo gradua kirjoittaessaan. Hän eteni myöhemmin samassa yrityksessä asiakkuuspäälliköksi ja strategiksi.

Tällä hetkellä Tomi työskentelee Delipap Oy:ssä kasvujohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vastaten mm. brändien kuten Muumi Baby -vaippojen ja Vuokkoset -hygieniatuotteiden markkinoinnista, viestinnästä, verkkokaupasta, innovaatioista ja vastuullisuudesta.

"Työni on hyvin kokonaisvaltaista eri osa-alueiden kuten markkinoinnin, digitaalisuuden ja vastuullisuuden risteyskohdassa työskentelyä. Parasta työssäni on se, että pääsen rakentamaan ja kehittämään brändejämme sekä tuomaan uusia kuluttajalähtöisiä innovaatioita markkinoille. Lisäksi on upeaa nähdä, kun oma tiimi kehittyy ja onnistuu. Se on äärimmäisen palkitsevaa."

left
left

Ole rehellinen itsellesi

Tärkein ohje, jonka Tomi haluaa antaa opiskelupaikkaansa pohtivalle on, että opintoja kannattaa suunnitella oman mielenkiinnon pohjalta.

"Lähdin itse opiskelemaan taloushallintoa, koska ajattelin, että työllistyminen on tärkeintä. Huomasin kuitenkin, että työn ja opiskelun on oltava kiinnostavia, jotta niitä jaksaa tehdä päivästä toiseen. Ole rehellinen itsellesi ja mieti, millaista työtä haluat tehdä, ja kehitä osaamistasi sen mukaisesti."

right
"Mieti millaista työtä haluat tehdä, ja kehitä osaamistasi sen mukaisesti."
Tomi Sirén

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi säännöllisesti luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.