left

Olen Eliisa Kosonen Helsingistä. Valmistuin viime vuonna energiatekniikan DI:ksi Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta. Olen 2000-luvun alussa suorittanut liiketalouden amk-tutkinnon ja myöhemmin 2010-luvulla talotekniikan amk-tutkinnon.

2000-luvun alussa työskentelin kymmenkunta vuotta kaupallisella alalla. 2013 sain toistaiseksi voimassa olevan lomautuslapun kouraani. Totesin tuolloin, ettei pelkkä työnhaku täytä riittävästi päivääni, ja hakeuduin avoimeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan talotekniikkaa. Tarkoitus oli suorittaa vain pari kurssia, mutta opinnot lähtivät sujumaan siinä määrin hyvin, että päätin jatkaa niitä, vaikka löysinkin uuden työn. Tein opinnot loppuun töiden ohella ja valmistuin 2017. Kevään 2018 yhteishaussa hain Lappeenrantaan suorittamaan tekniikan maisteriopintoja ja pääsin sisään. Valmistuin viime joulukuussa. Myös nämä opinnot tein työni ohella.

Tällä hetkellä työskentelen insinööritoimistossa kestävän kehityksen asiantuntijana. Kestävä kehitys ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ovat minulle tärkeitä asioita, ja toivon, että voin omalla työlläni edistää näitä asioita. Yritys, jossa työskentelen, myytiin alkuvuodesta ruotsalaiselle pörssiyhtiölle, joka toimii ympäri maailmaa. Tämä yrityskauppa tarjoaa uusia uramahdollisuuksia eri yksikössä tai ulkomailla, mikäli siihen vain on itselläni haluja. Maailma on siis niin sanotusti auki, joten kuka tietää, minne urapolku vielä vie.

Uskon, että minulla on sekä työ- että opiskelukokemusteni vuoksi annettavaa mentoroitavalleni. Tiedän varsin hyvin, miten haasteellista työn ja opintojen yhdistäminen voi hetkittäin olla, ja uskon, että voi tämän vuoksi antaa sekä tukea että osaamistani mentoroitavalle. Minulla on myös yli 20 vuoden työkokemus erilaisista tehtävistä, jotka ovat opettaneet minua monella eri saralla.

Vapaa-aikaani vietä talvisin hiihtoladulla ja kesäisin merellä purjehtien. Haaveissa on oma purjevene. Minulle on tärkeää seurata ympärillä olevaa maailmaa ja sen tapahtumia, ja yrittää ammentaa niistä asioita omaan työhöni. Edellä mainittujen asioiden lisäksi luonto ja ystävät ovat minulle tärkeitä.

Mentoroitavaltani toivon innostunutta otetta pohtia asioita eri näkökulmista. Olen varma, että saamme monia hyviä ja hedelmällisiä keskusteluja aikaan, ja voimme oppia asioita toisiltamme, vaikka minä mentori olenkin. Haluan myös välittää sen viestin, että urapolkuja on yhtä monta kuin on työntekijöitäkin.

Opinnot LUTissa: Energiatekniikka, 2021
Mentorointikieli: Suomi

right
Kuva Eliisa Kososesta
Urapolkuja on yhtä monta kuin on työntekijöitäkin.
Eliisa Kosonen
Kestävän kehityksen erityisasiantuntija, Vahanen, Suomi