LUT kuuluu kyyti.net -kimppakyytiverkostoon

LUT on liittynyt mukaan valtakunnalliseen kyyti.net -kimppakyytiverkostoon. Kyseessä on verkossa toimiva palvelu, joka auttaa organisoimaan ja järjestämään yhteiskyytejä sekä samalla säästämään autoilu- ja matkakustannuksissa.

Rekisteröitymällä käyttäjäksi, palveluun voi jättää kyytipyynnön tai tarjota kyytiä ilmoittamalla oman ajoreittinsä ja matkan aikataulun. Rekisteröityminen palveluun on ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. Palvelu toimii ympäri vuorokauden ja kattaa koko Suomen.

"Yksittäisiä pysäkkejä löytyy kymmenkunta Etelä-Karjalan alueelta, mutta palvelu toimii kaikkialla Suomessa. Käyttäjiä on koko maassa Kemijärveltä Turkuun. Verkoston laajuus riippuu käyttäjistä itsestään – palvelu toimii yhtä lailla Skinnarilasta Ylämaalle kuin vaikkapa Leville asti", kertoo kyyti.net -palvelun toimitusjohtaja Ilkka Saramies.

Kimppakyydein kohti vihreämpää kampusta

Kimppakyytipalvelulla LUT kannustaa opiskelijoita ja henkilökuntaa vähentämään yksin autoilua ja lisäämään joukkoliikenteen käyttöä yhteiskyydityksin.

Green Campuksen projektipäällikkö Marko Kasurisen mukaan palvelu on myös keino tehostaa kampusalueen liikennöinnin sujuvuutta sekä ympäristöarvoja.

"Kimppakyytipalvelu tukee erinomaisesti Green Campukselle asetettuja tavoitteita, joihin lukeutuu yhtenä osana liikenteen ja edelleen päästöjen vähentäminen kampusalueella. Opiskelijoille palvelu on myös keino säästää, sillä maksu kyydeistä on sovittavissa matkakohtaisesti. Tarvittaessa kyytejä voi aina jatkaa junalla tai bussilla."

Reittejä ympäri valtakuntaa

Kyyti.netin palvelu on jopa maailman mittakaavassa teknisesti monta askelta edellä muita kimppakyytipalveluita. Avoin verkkopalvelu hyödyntää älykästä gps-tekniikkaa ja matkapuhelimia, ja tulevaisuudessa palvelu on tavoitteena integroida saumattomasti olemassa olevaan joukkoliikenteeseen.

"Käyttäjät voivat jättää ilmoituksia tarpeen mukaan, ja palvelu osaa tarjota sopivaa matkakumppania. Lisäksi palvelun maksuttomat tekstiviestitoiminnot lyhentävät kyytipyyntöjen reaktioaikaa olennaisesti. Tämä mahdollistaa kyydin pyytämisen jo liikkeellä olevalta autoilijalta. Palvelun kautta ilmoitusta on mahdollista jakaa myös Facebook-, IRC- tai muissa talon sisäisissä ryhmissä, joten palvelun käyttäjäksi on helppo siirtyä", Saramies sanoo.

Aikataulut nähtävillä LUT:n pääaulassa

Palvelussa on omat sivunsa myös suuremmille keskittymille eli asemille. Skinnarilan kampuksen asemasivut ja oma aikataulunäyttö ovat osoitteessa http://kyyti.net/#timetables/3. Aseman sivuilta löytyy linkit oppilaitosten kotisivuille, ja geo-linkki, jolla älypuhelinta käyttävä voi avata aseman tiedot suoraan navigaattoriin.

Skinnarilan asema on LUT:n ja Saimaan AMK:n yhteinen. Pysäkki sijaitsee LUT:n pääsisäänkäynnin edessä parkkipaikalla ja se on merkitty punaisella kyyti.net -tunnuksella.

LUT:n pääaulan monitorille asennetaan lähipäivinä kyyti.net -aikataulunäyttö, jossa näkyvät kaikki kampuksen alueella tai sen välittömässä läheisyydessä kulkevat palveluun jätetyt kyytitarjoukset. Monitorinäytöllä näkyvät myös 6-tien ja 13-tien liikenne.

Tällä hetkellä kyyti.net -palvelun tiedot ja käyttöohjeet ovat saatavilla vain suomeksi. LUT:n kansainväliset opiskelijat ja henkilökunta voivat tarvittaessa kysyä apua palvelun käyttöön suomenkielisiltä kollegoiltaan.

The selected web content no longer exists.