Vihreä energia ja teknologia

Green Campus on ajattelu- ja toimintatapamme, joiden myötä hyödynnämme poikkitieteellistä tutkimus- ja opetustoimintaa innovatiivisesti ympäristökuormituksemme pienentämiseksi.

Green Campus näyttää, miten tieteen, teknologian ja liiketoiminnan avulla voidaan ratkaista ekologisia ongelmia ja rakentaa kestävää maailmaa.

Kampusalueella infrastruktuurin kehittämisessä hyödynnämme yliopiston omaa osaamista. Tästä esimerkkinä ovat mm. LUT:n omat tuuli- ja aurinkovoimalat, kampusalueella oleva sähköpolkupyörien latauskatos sekä sähköiset kulkuneuvot.

Green Campuksen värejä kantavat tällä hetkellä sähkö- ja hybridiauto. Rakenteilla on myös täysin uudenlainen hybridijärjestelmä kaupunkiliikenteeseen sopivaan bussiin. Alueen sähkönjakelu toteutetaan uraa uurtavalla Smart Grid -järjestelmällä.

Yliopisto ja sen kampusalue sijaitsevat kauniilla paikalla Saimaan äärellä. Yliopiston edustalla sijaitsevat puistoalueet lisäävät kampusalueen viihtyisyyttä. Rannan tuntumassa kulkevaa laajaa Tervahaudanpuiston aluetta kehitetään monipuoliseen virkistyskäyttöön kaikkien kaupunkilaisten hyödynnettäväksi.