Etätyöskentely

LUT ja LAB ovat ottaneet henkilöstölleen vakuutuksen etätyön ajaksi. Vakuutus on voimassa Suomessa. Korvausta suoritetaan sellaisten tapaturmien perusteella, jotka ovat sattuneet etätyössä, mutta joita ei korvata työtapaturma- ja ammattitautilain mukaan. Etätyöllä tarkoitetaan työtä, jota voitaisiin tehdä myös työnantajan tiloissa, mutta joka työnantajan kanssa ennalta sovitusti tehdään työntekijän kotona tai vapaa-ajan asunnolla.

Vakuutus on voimassa vain Suomessa tehtävässä etätyössä ja sisätiloissa. Vakuutus on voimassa:

 • etätyöpaikassa ruokailujen aikana
 • etätyöpaikassa vietettyjen lyhytkestoisten, tavanomaisten taukojen ajan
 • muun kuin etätyöhön liittyvän tavanomaisen liikkumisen aikana etätyöpaikan sisätiloissa.

Vakuutus ei kata vapaa-aikaa, toisen työnantajan tai omaan lukuun tehtävää etätyötä.

Lisätiedot: Terttu Kauranen, terttu.kauranen@lut.fi, p. 040 701 9255

Nettiliittymä 

Etätyössä suositaan käyttämään työpuhelimen nettiliittymää. Mikäli puhelimen liittymän tiedonsiirtorajat tulevat vastaan, työntekijälle voidaan hankkia kannettavaan tietokoneeseen erillinen nettiliittymä (SIM-kortti). Hankinta on mahdollista tehdä vain niihin kannettaviin, joista mobiili-SIM-paikka löytyy.

Tee liittymätilaus täältä: https://www.lut.fi/helpdesk. Operaattori toimittaa SIM-kortin tilaajalle postitse muutamassa päivässä.

Muistathan siis täyttää tilauksen yhteydessä kotiosoitetietosi. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä LUT.helpdesk@lut.fi.

Työvälineet 

Ne työntekijät, jotka syksyn aikana työskentelevät pääosin etänä, voivat esimiehensä luvalla lainata työpisteensä välineitä kotityöskentelyä varten. Huomaattehan, että näyttöjä ja näppäimistöjä on lainattavissa rajallinen määrä, jotta myös kampusten lähityöpisteillä on jatkossakin toimivat työvälineet.

Mikäli teet hankintoja kotitoimistoosi, tutustu myös verottajan ohjeisiin etätyöstä ja työhuonevähennyksistä. Työhuonevähennys määräytyy etätyöpäiviesi mukaan ja sisältää mahdollisuuden tehdä vähennyksiä työhuoneestasi aiheutuneiden todellisten kulujen mukaan kuitteja vastaan (esim. työhuoneen kalusteet). Katso tarkemmat tiedot vero.fi

 • LUTin työntekijät:
  Sovi esimiehesi kanssa tarvittavien omassa käytössäsi olevien laitteiden lainaamisesta. Lähetä tieto lainauksesta myös sähköpostilla osoitteeseen helpdesk@lut.fi. Sisällytä viestiin lainaamiesi laitteiden LUT-laitenumerot (tietokoneet sekä näytöt).
   
 • LABin työntekijät Lappeenrannassa:
  Sovi esimiehesi kanssa tarvittavien omassa käytössäsi olevien laitteiden lainaamisesta. Lähetä tieto lainauksesta myös sähköpostilla osoitteeseen helpdesk@lut.fi. Sisällytä viestiin lainaamiesi laitteiden LUT-laitenumerot (tietokoneet sekä näytöt).
   
 • LABin työntekijät Lahdessa:
  Ota yhteyttä kampuksen tukeen huoneessa A144, Tuomo Karviseen (044 708 0493) tai Joonas Pussiseen (044 708 5020).