Koulutus, tentit ja valintakokeet

Kampukset Lahdessa ja Lappeenrannassa on suljettu opiskelijoilta kevätlukukauden loppuun saakka.

Poikkeuksena ovat opiskelijoille välttämätön lähiopetus, yritysyhteistyöprojektit sekä valmistumiseen liittyvät kriittiset toimet, jotka mahdollistetaan erityisjärjestelyin. Opiskelijat voivat saada koulutuksen vararehtorilta erillisluvan lopputöiden tekemiseen kampuksella olevia erityistiloja ja –laitteita hyödyntäen sekä välttämättömiin TKI- ja yritysyhteistyöprojekteihin osallistumiseen kampuksilla. Muilta opiskelijoilta kampukselle kulku on suljettu.

Välttämätön lähiopetus järjestetään mahdollisimman väljästi. Opettaja noutaa lähiopetuksiin osallistujat ryhmänä erikseen ilmoitettavalta sisäänkäynniltä. Opiskelijoita pyydetään sisään tullessaan käyttämään sähköistä avaintaan ulko-ovessa, jotta jäljittäminen on päivätasolla mahdollista.

Yksittäisten valmistumisvaiheen opiskelijoiden kulkuluvista päättää koulutuksesta vastaava vararehtori.

Opetuksen läsnäolopakkoa koskevat määräykset on lähtökohtaisesti toistaiseksi purettu. Osa opetuksesta on kuitenkin sellaista, että sitä ei voida toteuttaa etänä. Kukin opettaja tiedottaa kurssien käytännöistä kurssin Moodle-sivulla.

Kampuksilla ei toteuteta paperitenttejä kevätlukukaudella. Tentit järjestetään 30.7. asti verkossa koulutuksen vararehtorin päätöksellä. Paperitenttejä on siirretty Moodle- tai Exam-tenteiksi. Opintojakson Moodlesta löytyy ajantasaiset tenttitiedot. Alkusyksyyn järjestetään ylimääräisiä rästitenttejä kampuksille epidemiatilanteen niin salliessa. Näistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Exam-tilat ovat käytössä väljästi 50 %:n täyttöasteella. Exam-tilojen aukioloajat ja sisäänkäyntiohjeet löytyvät Uni-portaalista: https://uni.lut.fi/fi/sahkoinen-tenttiminen. Skinnarilan kampuksella tilaan pääsee ulkoisen sisäänkäynnin kautta. Kampusten koronaohjeet koskevat Exam-tiloja eli tenttiin tullaan vain täysin terveenä ja suosituksen mukaisesti käytetään kasvomaskeja.

LUT ei järjestä valmistujaistilaisuuksia kevätlukukaudella huhti–kesäkuussa. Kesän jälkeen järjestetään ylimääräinen valmistujaistilaisuus epidemiatilanteen niin salliessa.

Opiskelijapalvelut palvelevat opiskelijoita kampusten sulun aikana etäpalveluin.

LUT on vastaanottanut vaihto-opiskelijoita. Vaihto-opiskeluun ja harjoitteluun lähtöä ei ole lukuvuonna 2020-21 suositeltu, mutta opiskelijat ovat voineet omalla harkinnallaan tehdä päätöksen vaihto-opiskeluun lähdöstä.

Seuraa harjoittelupaikan ja korkeakoulun ohjeistusta koronatilanteesta ja toimi näiden ohjeiden mukaan. Harjoittelupaikan esimies tai harjoittelun ohjaaja auttaa tarvittaessa. Sairaana ei tule missään nimessä mennä harjoittelupaikkaan. Muista myös ilmoittaa harjoittelupaikkaasi, jos jäät sairauden vuoksi kotiin.

Valtakunnalliset valintakokeet toteutetaan yhteisten suosituksien ja ohjeiden mukaisesti. Lue lisää UNIFIn sivuilta. (samoin Arenen suositukset, linkki lisättävä)

Kampusten kesäkauden toiminta

LAB ja LUT eivät ota vastaan palkattomia kansainvälisiä perustutkintotason harjoittelijoita tulevana kesänä.

Opiskelijoiden palkkaaminen kesätöihin on mahdollista, kun heidät perehdytetään kampusten turvatoimiin. Mikäli henkilö tulee Suomen ulkopuolelta, hänen tulee noudattaa 14 päivän varoaikaa.

LAB ja LUT tarjoavat laajan valikoiman verkko-opintoja opiskelijoilleen kesän aikana. Näistä tiedotetaan erikseen. LUT Summer School on peruttu tulevana kesänä.