Maskisuositus

LUTissa ja LABissa on vahva maskisuositus niille, jotka maskia voivat käyttää.

Suosittelemme kaikille kampusten ja alueyksiköiden yleisissä tiloissa liikkuville yhteisömme jäsenille ja vierailijoille maskien käyttöä. Käyttöä suositellaan erityisesti helposti ruuhkautuvissa tiloissa kuten aula- ja käytävätiloissa, ravintoloiden ja kahviloiden jonoissa sekä kirjastossa.

Suosittelemme maskien käyttöä myös kaikessa lähiopetuksessa, työkokouksissa, ryhmätyötiloissa ja kampuksilla pidettävissä muissa tilaisuuksissa. Olemme hankkineet kertakäyttöisiä maskeja ja kertakäyttöisiä hengityssuojaimia (FFP2) sellaiseen toiminnalliseen lähiopetukseen tai laboratoriotoimintaan, jossa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Yksilötyöskentely omassa työhuoneessa tai väljässä monitoimitilassa ei edellytä maskin käyttöä.

Suomessa ei ole maskipakkoa, siksi kampuksillammekaan ei ole maskipakkoa.

Ne työntekijämme tai opiskelijamme, jotka eivät terveydellisistä syistä voi käyttää maskia ovat sitä käyttämättä. THL:n suosituksen mukaan maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai jos muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.

THL:n maskisuositus

Maskien jakelu 

Olemme tilanneet LUTin ja LABin pestäviä kangasmaskeja sekä henkilökunnan että opiskelijoiden käyttöön kaksi kappaletta per henkilö. Kertakäyttöisiä maskeja ja kertakäyttöisiä hengityssuojaimia (FFP2) jaetaan kampuksella tapahtuvan lähiopetuksen ja tenttien yhteydessä.

LAB ja LUT Lahden kampus

Tila A113 toimii Mukkulassa keskitettynä jakelupaikkana sekä LABin että LUTin henkilöstölle.
LAB-hyvinvointiyksikön opettajat hakevat maskit omalta välinehuoltajaltaan.

LAB Lappeenrannan kampus

Jakelu LUTin pääaulan infosta. Maskeja voi noutaa klo 9-11. Muina aikoina noudata infotiskillä olevia ohjeita. LAB-hyvinvointiyksikön opettajat hakevat maskit omalta välinehuoltajaltaan.

LUT Lappeenrannan kampus

Akateemisten yksiköiden sihteerit jakavat maskit oman yksikkönsä henkilöstölle.

LES ja LENS: jakelu maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–11

LBM: jakelu maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–11

Korkeakoulupalveluiden henkilöstö hakee tarvittavat maskit LUTin pääaulan infosta. Maskeja voi noutaa arkisin klo 9-11. Muina aikoina noudata infotiskillä olevia ohjeita.

Kodin ja työpaikan välisiin matkoihin käytettävät maskit jokainen hankkii itse. Verohallinnon linjauksen mukaan joukkoliikennevälinettä käytettäessä voi asunnon ja työpaikan välisille matkoille ostettujen maskien kustannukset vähentää verotuksessa osana asunnon ja työpaikan välisten matkojen kustannuksia. Lisää verottajan sivuilta.