Matkustaminen ja vierailijat

Suosittelemme minimoimaan kaiken työmatkustamisen. Esimiehet voivat kuitenkin edelleen matkustaa kampusten välillä tapaamaan tiimiään perustelluista syistä. Välttämättömiin työmatkoihin pyydetään lähiesimiehen lupa. Lähiesimies konsultoi tarvittaessa omaa esimiestään.

Henkilökunnan ulkomaanmatkoihin ja ulkomailla työskentelyyn tulee pyytää lupa dekaanilta tai yksikönjohtajalta. Matkavaraukset tehdään peruutuskelpoisin lipuin sopimusmatkatoimiston kautta. Varauksissa noudatetaan Suomen ja kohdemaan matkustusmääräyksiä ja mahdollisia karanteenisuosituksia.

Kun palaat ulkomailta Suomeen (työ- tai lomamatkalta) tai saavut Suomeen työskentelemään tai opiskelemaan, voit tulla kampukselle vasta 14 päivän varoajan jälkeen. Varoaika lasketaan Suomeen tulopäivästä. Tämän 14 päivän ajan työskentelet tai opiskelet etänä. Varoaika koskee saapumista kaikista maista. Negatiivinen koronatesti ei muuta 14 päivän varoajan noudattamista.

Suomessa oleskeluluvalla olevat kansainväliset tutkijat, joiden oleskelulupa on umpeutumassa, voivat hakea jatkolupaa normaalisti sähköisesti Maahanmuuttoviraston EnterFinland-palvelussa.

Henkilökunnan kotimaan työmatkustaminen Suomessa tapahtuu kansallisia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen esimiehen luvalla. Matkustaja laittaa lisätiedoksi matkalaskulle SAP Travel matkahallintajärjestelmään, että matkalla on esimiehen lupa.