Matkustaminen ja vierailijat

Suosittelemme minimoimaan kaiken työmatkustamisen. Esimiehet voivat kuitenkin edelleen matkustaa kampusten välillä tapaamaan tiimiään perustelluista syistä. Välttämättömiin työmatkoihin pyydetään lähiesimiehen lupa. Lähiesimies konsultoi tarvittaessa omaa esimiestään.

Henkilökunnan ulkomaanmatkoihin ja ulkomailla työskentelyyn tulee pyytää lupa dekaanilta tai yksikönjohtajalta. Matkavaraukset tehdään peruutuskelpoisin lipuin sopimusmatkatoimiston kautta. Varauksissa noudatetaan Suomen ja kohdemaan matkustusmääräyksiä ja mahdollisia karanteenisuosituksia.
1.8. alkaen kansainväliseen työmatkustamiseen riittää oman esimiehen lupa eli palaamme normaaliin lupakäytäntöön.

Suomessa oleskeluluvalla olevat kansainväliset tutkijat, joiden oleskelulupa on umpeutumassa, voivat hakea jatkolupaa normaalisti sähköisesti Maahanmuuttoviraston EnterFinland-palvelussa.

Henkilökunnan kotimaan työmatkustaminen Suomessa tapahtuu kansallisia turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudattaen esimiehen luvalla. Matkustaja laittaa lisätiedoksi matkalaskulle SAP Travel matkahallintajärjestelmään, että matkalla on esimiehen lupa.

Mikäli kampusten ja alueyksiköiden alueet ovat elokuun alussa perustasolla, yksiköiden välinen liikkuvuus palaa 1.8. lähtien normaaliksi.

Tarkkailemme rokotekattavuuden etenemistä Suomessa ja sen vaikutuksia epidemiatilanteeseen kansallisesti ja kampusalueillamme. Päivitämme kotimaan työmatkustamisen ohjeet 3.8. mennessä.

14 vrk varoajasta luopuminen
14 vuorokauden varoaikamme ennen kampuksille tuloa kaikkien ulkomaanmatkojen jälkeen on voimassa 31.7. saakka. Tämä varoaikasuositus ei koske 17.6. lähtien niitä yhteisömme jäseniä, joilla on kahden koronarokotteen antama suoja.

Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin 1.8.2021 lähtien Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti.

Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus ja kansainväliset vierailijat
Suosittelemme vahvasti, että LABin ja LUTin henkilökunnan jäsenet suunnittelevat työmatkoja Suomen ulkopuolelle vasta sitten, kun heillä on kahden koronarokotteen antama suoja. Kansainvälisessä matkustamisessa tulee käyttää harkintaa ja noudattaa Suomen ulkoministeriön matkustusohjeita.

1.8. alkaen kansainväliseen työmatkustamiseen riittää oman esimiehen lupa eli palaamme normaaliin lupakäytäntöön.

Suosittelemme myös kansainvälisille vierailijoillemme kahden koronarokotteen suojaa ennen kampusvierailuja.