Koronavirusohjeet LUT-yliopistossa

Voimassaolevat toimintaohjeet kampuksilla

Kampuksemme ovat arkipäivisin auki opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät Lappeenrannan ja Lahden kampuksille omalla sähköisellä avaimellaan maanantaista perjantaihin klo 7.30–21.00.

Viikonloppuisin tilat ovat opiskelijoilta kiinni. Kampuksilla ovat edelleen voimassa kaikki aiemmat turvaohjeet.

Kampuksilla toimiminen on turvallista, kun noudatamme yhteisiä pelisääntöjä ja toimimme vastuullisesti: tulemme kampuksille vain täysin terveinä, pidämme turvavälejä toisiimme sekä huolehdimme hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

LUTissa ja LABissa on laaja ja vahva maskisuositus niille, jotka maskia voivat käyttää. Käyttöä suositellaan erityisesti helposti ruuhkautuvissa tiloissa kuten aula- ja käytävätiloissa, ravintoloiden ja kahviloiden jonoissa sekä kirjastossa.

Kulku kampukselle tapahtuu sähköisellä avaimella. On tärkeää, että avainta käytetään aina kampukselle tullessa. Näin pystymme tarvittaessa jäljittämään koronalle altistuneita henkilöitä.

Mikäli syystä tai toisesta saavut kampukselle ilman kulkuavainta, toimi seuraavasti:

  • Skinnarila: Lähetä saapuessasi nimelläsi otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen keyinfo@lut.fi.
  • Lahti: Ilmoittaudu LABin pääaulan aulapalvelupisteessä.

Kampuksien tilat (luokat, työtyötilat yms) ovat käytössä 50 %:n käyttöasteella. Tiloissa on ohjeet tilan maksimikäyttömäärästä ja merkittynä myös ne paikat, jotka eivät ole käytössä.

Kampukselle tullaan vain täysin terveenä. Jos olet terveydenhoidon määräämässä virallisessa karanteenissa, noudata karanteenissa annettuja määräyksiä. Jos Koronavilkku-sovellus näyttää, että olet altistunut koronavirukselle, toimithan sovelluksen ohjeiden mukaisesti ja pysyt pois kampuksiltamme.

Kaikkien ulkomaanmatkojen jälkeinen 14 vuorokauden varoaikamme ennen kampuksille tuloa on voimassa 31.7. saakka. Tämä varoaikasuositus ei koske 17.6. lähtien niitä yhteisömme jäseniä, joilla on kahden koronarokotteen antama suoja.

Ulkomailta saapuvat tulevat kampuksille ja alueyksiköihin 1.8.2021 lähtien Suomen maahantulomallin ohjeiden mukaisesti. 

Tarkemmat ohjeet

Viimeisimmät koronatiedotteet

Koronatiedote LUTin ja LABin henkilökunnalle ja opiskelijoille 17.6.2021

Kansainvälinen liikkuvuus ja 14 vrk varoajasta luopuminen Suomessa koronarokotekattavuus etenee hyvin ja epidemiatilannekin on rauhoittunut. 14 vuorokauden varoaikamme ennen...

Koronatiedote LABin ja LUTin henkilökunnalle ja opiskelijoille 27.5.2021

Koulutuksen toteutus syyslukukaudella 2021 Suomen koronarokoteohjelma etenee nyt nopeasti. Laumasuojan kriittisestä rajasta ja rajoituksista luopumisen aikataulusta ei kuitenkaan ole vielä...