Start-up & Spin-off Factory

Start-up & Spin-off Factory -projektissa tuettiin innovatiivisten yritysten kasvua kiihdytysohjelmalla, jossa kokeneet sarjayrittäjät valmensivat uutta yritystä perustavia tai spin-offeja uusille tuotteille/markkinoille suunnittelevia yrittäjiä kehittämään liikeideoista rahoituskelpoisia liiketoimintamalleja. Tavoitteena on edistää erityisesti kiihdytettävien yritysten nopeaa kansainvälistymistä auttamalla yrittäjiä pilottien, asiakkaiden, partnerien ja rahoituksen hankinnassa.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Kotka-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

LUT Kouvola osallistui hankkeessa muun muassa kiihdytettävien yritysten liiketoimintakonseptien arviointiin sekä tuotti selvityksen " Katsaus yrityskiihdyttämöihin Suomessa ja maailmalla" sekä raportin "Start-up & Spin-off Factory –projekti. Arviointiraportti yritysvalmennuksesta".

Hanke päättyi kesäkuussa 2014.

Julkaisu "Yrityskiihdyttämöt Suomessa ja maailmalla", Naukkarinen, 2014

Lisätietoja: Sanna Tomperi, LUT Kouvola, sanna.tomperi(at)lut.fi, p.040-8255807