Näytä alasivut +
Piilota alasivut

FRESH - Forwarding regional sustainable environmental hierarchies

Hanke on käynnissä 5.11.2009 - 28.2.2013

Euroopan alueellinen yhteistyö -tavoitteen Alueiden välisen yhteistyön ohjelmaan (Interreg IVC) on hyväksytty hanke Forwarding Regional Sustainable Environmental Hierarchies, FRESH. Tämän kansainvälisen yhteishankkeen tavoitteena on toteuttaa EU:n komission ympäristöteknologian toimintaohjelman tavoitteita, hyödyntää ympäristöteknologiaa ympäristönsuojelun, kilpailukyvyn ja taloudellisen kasvun edistämisessä ja aktivoida asianosaisten sidosryhmien yhteistyötä.

Hanke vahvistaa Päijät-Hämeen maakuntasuunnitelman strategisten kärkien, ympäristöteknologian, käytäntölähtöisen innovaatiotoiminnan ja muotoilun kehittämistä. Hankkeessa etsitään mm. parhaita käytäntöjä eko-innovaatioiden edistämiseen ja eko-designin sisällyttämiseksi osaksi alueellista innovaatiostrategiaa. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Lahti vahvistettuna LUT Energian tutkijavoimilla hakee ja levittää tietoa osallistuvien partnereiden parhaista käytännöistä, joiden avulla voidaan kehittää julkisen ja yksityisen sektorin välisiä kumppanuuksia ja edistää kestävää kehitystä.

Hankkeen pääpartnerina on Kainuun Etu Oy ja Suomesta on lisäksi mukana Päijät-Hämeen liitto. Muut partnerit ovat Irlannista, Italiasta, Englannista, Puolasta ja Romaniasta. Lahti kasvattaa hankkeen avulla kansainvälistä verkostoaan ja saa näin uudenlaista osaamista käyttöönsä. Samalla voimme tarjota suomalaista osaamista eurooppalaisten alueiden hyväksi.

Lisätietoja hankkeesta antaa Tuomo Uotila p. 040 550 5695