Konetekniikka

Konetekniikka

Nykyaikainen konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, tietokoneavusteista suunnittelua ja virtuaalimallinnusta, tehokasta tuotantoa sekä automaatiota ja robotiikkaa. 

Koneteknisiä sovelluksia tarvitaan kaikkialla. Lähes jokaisen tuotteen tai palvelun tuottamiseen on tuotannon jossain vaiheessa tarvittu konetekniikkaa –pienimmistä koneenosista aina valtamerilaivoihin ja siltoihin saakka.

Konetekniikan diplomi-insinöörinä sinulla on valmiudet suunnitella ja valmistaa teollisuuden eri aloilla tarvittavia koneita, laitteita ja rakenteita sekä toteuttaa nykyaikaisia robotiikkaan perustuvia automaatiosovelluksia.

Parannat nykyisiä ja luot uusia ratkaisuja esimerkiksi tuotantotekniikan ja koneautomaation keinoin teollisuuteen, energiantuotantoon, liikenteeseen ja ihmisten hyvinvointiin ja terveydenhuoltoon sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Koulutus antaa myös hyvät valmiudet johtaa tuotesuunnittelua ja tuotantoa.

Konetekniikka sopii sinulle, jos olet kekseliäs ja luova, haluat ratkaista havaitsemiasi ongelmia ja olet kiinnostunut luonnontieteistä sekä matemaattisista menetelmistä. Kouluttautumalla konetekniikan diplomi-insinööriksi voit varmistaa hyvät työllistymismahdollisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Miksi opiskella konetekniikkaa?

"Konetekniikka käsittelee kaikkea sitä, mitä elämässä tarvitsemme"

Haastattelimme konetekniikan professori Aki Mikkolaa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi konetekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella konetekniikkaa

Mitä konetekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Kokonaisvaltaisuus ja digitaalisuus ovat avaintekijöitä modernissa konetekniikassa. Kokonaisuuteen kuuluu suunnittelun ja valmistuksen lisäksi materiaaliosaamista, tuotantotekniikkaa ja teknistä laskentaa, jossa sovellat matematiikan ja fysiikan osaamistasi konetekniikan aihepiiriin – tämä kaikki digitaalisessa muodossa.

Opintosi kattavat tuotannon kaikki vaiheet: tuotteen ideoinnin ja suunnittelun, virtuaalisen mallinnuksen, materiaalivalinnat, valmistuksen, kokoonpanon, huollettavuuden sekä uudelleenkäytön. Perehdyt kierrätyspohjaisiin materiaaleihin ja kestävän kehityksen mukaisiin tuotantotapoihin, ja opit näin ymmärtämään tuotteen koko elinkaaren.

Koulutus antaa sinulle valmiudet hyödyntää tietoteknisiä työkaluja erilaisten koneiden, laitteiden sekä kulutustavaroiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ja opit huomioimaan kuluttajien tarpeet tuotteiden kehittämisessä. Hallitset myös markkinointiin, suunnittelun ja tuotannon johtamiseen sekä oman yritystoiminnan aloittamiseen liittyvät tehtävät.

"Konetekniikka vei voiton lääkiksestä"

Konetekniikkaa opiskeleva Juuso Raitilalla oli lukioon mennessä selvät suunnitelmat lääkikseen hakemisesta ja hän valitsi kursseja sitä ajatellen. "Huomasin kuitenkin pian, että kova pänttääminen ja asioiden ulkoa opettelu ei ole minulle mieluinen tapa oppia asioita".

Tutustu Juuson tarinaan

Konetekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
20.3.−3.4.2019
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

Konetekniikan opiskelu - Eetu Rantanen
Lisää videoita LUT YouTubessa »