Tietotekniikka

Tietotekniikka

Ohjelmistot ja teknologiat ovat yhä merkittävämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Digitaalisuuden myötä myös yhteiskunnan rakenteet ja toimintatavat uudistuvat, mikä tarjoaa tietotekniikan osaajille lukemattomia mahdollisuuksia. 

Ohjelmointiosaaminen antaa sinulle työkalut ratkoa isoja yhteiskunnan haasteita. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi digitalisaatioon, energiankulutuksen vähentämiseen, yritysmaailman tutkimus- ja kehitystarpeisiin tai vaikkapa kuluttajien toimintatapojen ohjaamiseen kestävän kehityksen suuntaan.

Tietotekniikka sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ongelmanratkaisusta ja haluat vaikuttaa siihen, että asioita tehdään jatkossa nopeammin, halvemmalla ja entistä tehokkaammin. Tuotat ratkaisuja huomioiden niin yksittäisten ihmisten kuin suurten yritysten tarpeet.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja apulaisprofessori kertovat tietotekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä tietotekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Ohjelmistosuunnittelun ja digitaalisen murroksen diplomi-insinöörinä kehität kannattavia, ekologisia ja käyttäjät huomioivia ratkaisuja eri tarpeisiin. Ymmärrät, että ohjelmistot ja tietotekniset laitteet ovat myös välineitä ratkaisuille: ne toimivat usein muiden tieteenalojen oleellisena tukena sen lisäksi että ne itse luovat mahdollisuuksia ja palveluja.

Tietotekniikan kandidaattiohjelman pääaineopinnot suoritettuasi kykenet osallistumaan ohjelmistoprojekteihin kehittäjänä. Opit tieteellistä ajattelua ja saat valmiuksia tieteelliseen työskentelyyn. Saat valmiuksia hyödyntää matematiikan ja luonnontieteiden tietoja ongelmien ratkaisemisessa.

Opit ottamaan ohjelmistojen suunnittelussa huomioon digitalisaation, tiedonhallinnan sekä kestävän kehityksen näkökulmat. Pääset hyödyntämään loogista ajattelua ja luonnontieteitä ongelmien ratkaisemisessa sekä soveltamaan oppimaasi todellisiin arjen ja yrityselämän yliopistolle tarjoamiin haasteisiin.

Liiketoiminnan näkökulma opinnoissa auttaa sinua hahmottamaan, millaista yritystoimintaa ohjelmistojen avulla voi luoda ja kuinka työllistyt valmistuttuasi. Jo opintojen aikana voit hyödyntää yliopiston start up- ja ohjelmistokehityksen alustoja ja kehittää omaa liiketoimintaasi. Valitsemalla sivuopintokokonaisuudeksi kauppatieteet tai tuotantotalouden voit entisestään syventää kaupallista osaamistasi uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäjänä.

Miksi opiskella tietotekniikkaa?

"Suomesta puuttuu 15 000 ohjelmistoalan ammattilaista"

Haastattelimme tietotekniikan professori Jari Porrasta ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi tietotekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella tietotekniikkaa

Tietotekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
17.3.–31.3.2021 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.