Opiskele energia-alan diplomi-insinööriksi LUT:lla.
Pääset muuttamaan maailmaa.

Energia-alan koulutusohjelmamme

Koulutamme ympäristöystävällisen energiaketjun osaajia – energialähteistä loppukäyttöön. LUT:ssa opit energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön tarvittavat tekniikat ja järjestelmät aina laitevalmistuksesta ja polttoaineista ympäristövaikutuksiin asti.

Erikoisvahvuuksiamme ovat energiajärjestelmien systeemitason ymmärtäminen, koneiden ja laitteiden digitaalinen suunnittelu ja tuotanto sekä vaativat hitsatut metallirakenteet. Energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen edellyttää laaja-alaista osaamista.

Energia-alan tutkimuksemme on luonut pohjan useille maailmanlaajuisille menestystuotteille ja uudelle yritystoiminnalle. Osaamisestamme kertovat myös kymmenet myönnetyt patentit. Vuosittain meiltä valmistuu liki 200 diplomi-insinööriä ja kymmeniä tekniikan tohtoreita, jotka sijoittuvat laajasti eri tehtäviin yliopistoista yrityksiin. Uusille osaajille löytyy alalta runsaasti töitä ja haasteita.

5 hyvää syytä valita LUT:n energia-alan opinnot

1) Energia-alalla on valtava tarve osaajille.
2) LUT:n energiatutkimus on maailman kärkeä, ja se näkyy opetuksessa.
3) LUT:ssa yhdistät opintoihisi helposti tekniikkaa ja kauppatieteitä.
4) Pääset osaksi LUT:n ainutlaatuista opiskelijayhteisöä.
5) Olet mukana muuttamassa maailmaa.

Opiskelijoiden kokemuksia

Lue opiskelijoidemme ajatuksia energia-alan opiskelusta, opintojen monimuotoisuudesta, kansainvälistymisestä, harrastuksista ja opiskelijaelämästä. 

LUT – energia-alan eturintamassa

"Auringosta polttoainetta autojen tankkeihin"

Pohjoismaiden ensimmäinen aurinkotalouden professori, Christian Bryer, aloitti työnsä LUT:ssa keväällä 2014. Yle haastatteli Breyeria ja sähkötekniikan professori Jarmo Partasta uusista energiamuodoista Saksassa. Haastattelu on luettavissa Ylen nettisivuilla: http://bit.ly/1emjNir

Energiamurros

LUT:n asiantuntijat kirjoittivat energia-alan ajankohtaisista aiheista ja trendeistä Suomen Kuvalehden verkkosivuilla julkaistussa blogissa. Energiamurros-blogin juttuarkiston löydät Green Campuksen nettisivuilta.

"Rohkeasti vaan kaasulla ajelemaan!"

LUT:n ympäristötekniikan professori Mika Horttanainen ajaa biokaasuautolla, koska hän haluaa omalta osaltaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Mikan ja muiden ajatuksia kaasuautoilusta voit lukea Biokaasu.fi -sivuston Kuukauden kaasuautolija -palstalta.

Aurinkoenergia hyötykäyttöön

LUT:n kampukselle on rakenteilla Suomen suurin aurinkovoimala. Asiantuntijana YleX Etusivun haastattelussa aurinkoenergiaa ja LUT:n voimalahanketta esitteli hankkeen puuhamies, tutkija Jero Ahola. Haastattelu on kuunneltavissa osoitteessa areena.yle.fi/radio/1862941 .

Lue lisää energia-alasta

Miten ilmastokriisi ratkaistaan?
Lisää videoita LUT YouTubessa »
Energiatekniikan opiskelu - Hilla Kinnunen
Lisää videoita LUT YouTubessa »
Sähkötekniikan opiskelu - Niko Räsänen
Lisää videoita LUT YouTubessa »
Konetekniikan opiskelu - Eetu Rantanen
Lisää videoita LUT YouTubessa »
Neo-Carbon: Future Energy System
Lisää videoita LUT YouTubessa »
LUT Alumni - LUT Energia - Energiatekniikka
Lisää videoita LUT YouTubessa »
LUT Alumni - LUT Energia - Sähkötekniikka
Lisää videoita LUT YouTubessa »
LUT Alumni - LUT Energia - Ympäristötekniikka
Lisää videoita LUT YouTubessa »