Konetekniikan DI-ohjelma MEC, Turku

Diplomi-insinöörin tutkintoon tähtäävä MEC-ohjelma on mahdollista suorittaa joustavasti etäopiskeluna. Näin voit opiskella myös työn ohessa tai toiselta paikkakunnalta käsin.

MEC-ohjelmassa voit valita syventymiskohteesi oman mielenkiintosi ja omien ammatillisten kehittämistavoitteiden mukaisesti. Tarjolla on opintokokonaisuuksia mm. digitaalisesta suunnittelusta, automaatiosta, tuotannon kehittämisestä, lisäävästä valmistuksesta ja materiaalien uusimmista sovelluskohteista.

Ohjelmassa opiskelet hyödyntäen etäopetustamateriaalia ja verkkoympäristöjä. Halutessasi voit myös osallistua laboratorioharjoituksiin yliopistolla, jolloin ne toteutetaan intensiivisenä lähiopetuksena useimmiten peräkkäisinä arkipäivinä. Opintoihin liittyvät muut lähipäivät toteutetaan tarkoituksenmukaisella tavalla Turussa.

Opetuksen pääasiallinen opetuskieli on englanti, mutta suomenkielisissä opintojaksojen harjoitusryhmissä voidaan opettajan harkinnan mukaan käyttää myös suomen kieltä. MEC-maisteriohjelman valittavissa olevat syventävät opintokokonaisuudet muodostuvat seuraavista osa-alueista:

• Digital engineering (Digitaalinen suunnittelu)
  • Robotics and mechatronics (Robotiikka ja mekatroniikka)
  • Laser processing and additive manufacturing (Lasertekniikka ja lisäävä valmistus)
  • Welding production and metallurgy (Hitsaustekniikka ja metallurgia)
  • Steel structures (Teräsrakenteet)
  • Composites and hybrid materials (Komposiitit ja hybridi-materiaalit)
  • Sustainable manufacturing processes (Kestävän kehityksen mukaiset valmistusprosessit)

Konetekniikan MEC-maisteriohjelman suoritettuaan opiskelijat:

• ymmärtävät kattavasti konetekniikan sovellusalueita valituista opintokokonaisuuksista riippuen, ja yhdistämään opintokokonaisuuksien antamia tietoja muodostaen monitieteisen osaamisen,
  • osaavat työskennellä tehtäväkeskeisissä ja vuorovaikutuksellisissa suunnitteluryhmissä samalla johtaen ja halliten suunnitteluprojekteja,
  • osaavat hahmottaa loogisesti teollisuuden tutkimus- ja kehitysongelmia konetekniikan eri osa-alueilla, ja ratkaista ne kriittiseen ja innovatiiviseen ajatteluun pohjautuen,
  • ymmärtävät erityyppisten konetekniikan projektien toteuttamisen vaatiman kokonaisuuden erityispiirteineen mukaan lukien yrityslähtöisen kustannustietoisuuden, IoT-sovellusten hyödyntämisen, automatisoidun ja robotisoidun tuotteiden valmistuksen, nykyaikaisten materiaalien valinnan ja niiden käyttäytymisen mallinnuksen sekä luotettavuuteen perustuvan suunnittelun reunaehdot
  • osaavat hyödyntää digitalisoituja suunnittelu-, simulointi- ja tuotantoympäristöjä koneenrakennuksen eri osa-alueille, mukaan lukien kestävän kehityksen näkökohdat.

Konetekniikan DI-ohjelma MEC, Turku

Tutkinto