Opiskelu Lappeenrannassa

Opiskelunsa meillä aloittaneita ja ajan myötä LUTista valmistuneita yhdistää lähes poikkeuksetta yksi asia: opiskeluaika on ollut heille siihenastisen elämän parasta aikaa.

Tiiviin ja palveluiltaan erinomaisen Skinnarilan kampusalueen, laadukkaan koulutuksen sekä niin kutsutun Skinnarilan hengen yhdistelmä on useimmille opiskelijoillemme korvaamaton kokemus, jota muistellaan vuosikymmentenkin jälkeen hymyillen.

Opiskelijaelämän peruspalikat loksahtavat alusta asti kohdalleen - uusille opiskelijoille taattavasta asunnosta ja vertaistuutoroinnista alkaen.

LUTissa tehdään asioita yhdessä ilman turhaa kilpailua - teekkarit (tekniikan opiskelijat) ja kylterit (kauppatieteiden opiskelijat), opiskelijat ja opetushenkilökunta, yliopistoyhteisö ja kaupunki sekä sen elinkeinoelämä. Tule mukaan ja ole yksi meistä.

Mikä sitten tekee LUTista erinomaisen vaihtoehdon koulutuspaikaksi? Olemme listanneet asioita, jotka joukkoomme liittyneet ja meiltä valmistuneet opiskelijat kokevat arvokkaiksi.

1. Tekniikan ja kauppatieteiden yhdistelmä tutkinnossa on kovaa valuuttaa työuralla

Emme ole ainoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdistää tekniikan alan tutkintoon kauppatieteen opintoja, mutta meillä se on opiskelijan arjessa aidosti tehtävissä.

Kaikki koulutusohjelmat ja niiden opetus järjestetään kirjaimellisesti saman katon alla, ja yhteistyöstä koulutusohjelmien välillä on vuosikymmenten perinteet. Poikkitieteellistä lopputulosta arvostavat myös työnantajat.

2. Suomen paras opiskelijoiden kokonaistyytyväisyys

Meillä opiskelee tyytyväisiä opiskelijoita. Kansainvälisessä International Student Barometer 2015 -tutkimuksessa LUT oli opiskelijoiden kokonaistyytyväisyyttä arvioitaessa ykkössijalla Suomessa, kakkossijalla Manner-Euroopassa ja globaalisti kahdeksas. Kyselyyn vastasi lähes 165 000 kansainvälistä opiskelijaa.

Erityisen tyytyväisiä LUT:ssä ollaan yliopiston tarjoamiin opiskelutiloihin ja laboratorioihin sekä opiskelijoiden saamiin tukipalveluihin. Yliopistojen ympäristöystävällisyydessä sijoituimme maailman ykköseksi.

3. Tutkinto jolla paitsi työllistyy, myös tienaa

Diplomi-insinöörit (DI) ja kauppatieteiden maisterit (KTM) työllistyvät tutkitusti hyvin – nopeasti ja koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Valtaosalla LUT:stä valmistuvista osaajista on työpaikka valmistumishetkellä. Palkat ovat alan keskiarvoa paremmat niin kauppatieteiden maistereilla kuin diplomi-insinööreilläkin.

4. Kansainvälistyminen kaikkien ulottuvilla

Myös arki omalla kampuksella ja LUTin opintojaksoilla näyttäytyy kansainvälisenä: noin joka neljäs syksyisin aloittava opiskelija tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Käytävillä puhutaan ajoittain yli 40 kieltä kun yli 70 eri maan kansalaiset suuntaavat luennoilleen.   

LUTilla on tarjota vaihto-opiskelupaikkoja käytännössä kaikille opiskelijavaihdosta kiinnostuneille. Partneriverkostomme kattaa yli 45 maata ja noin 230 yliopistoa eri puolilla maailmaa.

Lue lisää kansainvälistymisestä.

5. Asuntotakuu

Lappeenrannan tilanne opiskelija-asuntojen suhteen kestää valtakunnallisen vertailun. Paikallinen opiskelijoiden asuntosäätiö (LOAS) pystyy tarjoamaan yksiöitä, soluhuoneita ja perheasuntoja useimmille niitä heiltä hakeville. Muistathan hakea asuntoa hyvissä ajoin.

LOAS, Lappeenrannan kaupunki, LUT-yliopisto ja Saimaan AMK takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opintopaikkaa vastaanottamatta asunnon puutteen takia.  Lue lisää opiskelija-asumisesta

6. All-around viihtyvyys

LUTissa ja Lappeenrannassa paitsi asutaan, myös eletään ja viihdytään. Saimaan rannalla, Skinnarilan Vapaavaltiossa (opiskelijoiden nimitys kampusalueesta) opiskellaan, harrastetaan ja juhlitaan YHDESSÄ. Teekkarit ja kylterit ovat rakentaneet vuosikymmenten aikana yhteisön, jossa toinen opiskelija on kaveri eikä kilpailija.

Itse kampuksen palvelut kattavat opetustilojen lisäksi ravintoloita, kirjaston, kirjakaupan sekä kuntosaleja ja muita harrastetiloja. Kahden kilometrin säteellä sijaitsevat myös asunnot yli 2000 opiskelijalle ja kampusmenoa täydentävät palvelut - useimmat eivät viihtymiseensä muuta tarvitse!