Opiskelu LUTissa

Opiskelunsa meillä aloittaneita ja ajan myötä LUTista valmistuneita yhdistää lähes poikkeuksetta yksi asia: opiskeluaika on ollut heille siihenastisen elämän parasta aikaa.

Yliopistomme kaksi kampusta sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Lappeenrannan kampuksella järjestetään kaikki kandidaattiohjelmat sekä iso osa maisteriohjelmista, Lahden kampuksella on tällä hetkellä tarjolla pääasiassa maisteriohjelmia.

LUTissa yliopisto-opintonsa aloittava nuori suuntaa siis Lappeenrantaan. Lappeenrannan kampuksemme sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa ja tunnetaan siksi myös nimellä Skinnarilan kampus. Tiiviin ja palveluiltaan erinomaisen kampusalueen, laadukkaan koulutuksen sekä ainutlaatuisen yhteishengen yhdistelmä on useimmille opiskelijoillemme korvaamaton kokemus, jota muistellaan vuosikymmentenkin jälkeen hymyillen.

Opiskelijaelämän peruspalikat loksahtavat alusta asti kohdalleen - uusille opiskelijoille taattavasta asunnosta ja vertaistuutoroinnista alkaen.

Lisää samasta aiheesta:

LUTissa tehdään asioita yhdessä ilman turhaa kilpailua - teekkarit (tekniikan opiskelijat) ja kylterit (kauppatieteiden opiskelijat), opiskelijat ja opetushenkilökunta, yliopistoyhteisö ja kaupunki sekä sen elinkeinoelämä. Tule mukaan!

1. Tekniikan ja kauppatieteiden yhdistelmä tutkinnossa on kovaa valuuttaa työuralla

Emme ole ainoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdistää tekniikan alan tutkintoon kauppatieteen opintoja, mutta meillä se on opiskelijan arjessa aidosti tehtävissä.

Kaikki kandidaattiohjelmat ja niiden opetus järjestetään kirjaimellisesti saman katon alla, ja koulutusohjelmien välisellä yhteistyöllä on vuosikymmenten perinteet. Poikkitieteellistä lopputulosta arvostavat myös työnantajat.

2. Suomen paras opiskelijoiden kokonaistyytyväisyys

Meillä opiskelee tyytyväisiä opiskelijoita. Kansainvälisessä International Student Barometer 2017 -tutkimuksessa LUTin kansainvälisistä opiskelijoista 92,2 prosenttia oli tyytyväisiä opiskelukokemuksiinsa. Kyselyyn vastasi lähes 110 000 opiskelijaa yhteensä 120 korkeakoulusta ympäri maailmaa.

Erittäin tyytyväisiä LUTin opiskelijat olivat yliopistomme kampusalueeseen ja ympäristöystävällisyyteen – näissä LUT sijoittui maailman, Euroopan ja Suomen ykköseksi. Myös yliopistomme tarjoamat opiskelutilat, laboratoriot ja erityisesti sähköinen kirjasto (online library) sekä saapumispalvelut ovat asioita, joita opiskelijamme listasivat maailman ykköseksi.

3. Tutkinto, jolla paitsi työllistyy, myös tienaa

Diplomi-insinöörit (DI) ja kauppatieteiden maisterit (KTM) työllistyvät tutkitusti hyvin – nopeasti ja koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Valtaosalla LUTista valmistuvista osaajista on työpaikka jo valmistumishetkellä. Palkat ovat alan keskiarvoa paremmat niin kauppatieteiden maistereilla kuin diplomi-insinööreilläkin.

4. Kansainvälistyminen kaikkien ulottuvilla

Myös arki omalla kampuksella ja LUTin opintojaksoilla näyttäytyy kansainvälisenä: noin joka neljäs syksyisin aloittava opiskelija tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Käytävillä puhutaan ajoittain yli 40 kieltä, kun noin 80 eri maan kansalaiset opiskelevat ja tekevät töitä yhdessä.

LUTilla on tarjota vaihto-opiskelupaikkoja käytännössä kaikille opiskelijavaihdosta kiinnostuneille. Partneriverkostomme kattaa yli 45 maata ja noin 230 yliopistoa eri puolilla maailmaa.

Lue lisää kansainvälistymisestä.

5. Asuntotakuu

Lappeenrannan tilanne opiskelija-asuntojen suhteen kestää valtakunnallisen vertailun. Paikallinen opiskelijoiden asuntosäätiö (LOAS) pystyy tarjoamaan yksiöitä, soluhuoneita ja perheasuntoja useimmille, jotka niitä hakevat. Muistathan hakea asuntoa hyvissä ajoin.

LOAS, Lappeenrannan kaupunki, LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaa vastaanottamatta asunnon puutteen takia.

Lue lisää opiskelija-asumisesta

6. All-around viihtyvyys

LUTissa ja Lappeenrannassa, Saimaan rannalla, paitsi eleään, myös opiskellaan, harrastetaan, viihdytään ja juhlitaan YHDESSÄ. Teekkarit ja kylterit ovat rakentaneet vuosikymmenten aikana yhteisön, jossa toinen opiskelija on kaveri eikä kilpailija.

Itse kampuksen palvelut kattavat opetustilojen lisäksi ravintoloita, kirjaston, ruokakaupan, kirjakaupan sekä kuntosalin ja muita harrastetiloja. Kahden kilometrin säteellä sijaitsevat myös asunnot yli 2000 opiskelijalle ja kampusmenoa täydentäviä palveluita - useimmat eivät viihtymiseensä muuta tarvitse!