Opiskelija-asunto Lappeenrannasta – takuulla

Lappeenrannassa on yli 3000 opiskelija-asuntoa ja niiden saatavuus opiskelijakaupunkien parhaimmistoa.

Yliopisto-opiskeluiden aloittaminen tarkoittaa monelle muuttoa omaan kotiin ja usein myös muuttoa pois kotipaikkakunnalta. Asunnon etsiminen asettaa omat haasteensa ja paineensa opintojen aloittamiselle – tosin ei Lappeenrannassa.

LUT, Saimaan AMK, Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia. Uusille opiskelijoille myönnettävä asuntotakuu tarkoittaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle riittää asunto – mikäli opiskelija-asuntosäätiön tarjonnasta ei asuntoa irtoa, paikataan tilannetta Lappeenrannan kaupungin asuntopalvelun tai yksityisten markkinoiden kautta.

Asuntoja on jokaiseen makuun soluasunnoista yksiköihin ja perheasuntoihin. Asuntoja on tarjolla erityisesti kampusalueen läheisyydessä, Skinnarilan kaupunginosassa. Opiskelijoiden nimeämän "Skinnarilan vapaavaltion" alueella asuntokohteita on peräti 18, joista lähimmät LOASin asunnot sijaitsevat 20 metrin päässä yliopiston luentosaleista. Asuntoja on tarjolla myös useissa kohteissa kaupungin keskustassa.

Asunnoissa on aina vähintään 100 / 100 Mbps Internet-yhteys, ja jokaisessa kohteessa sauna ja pesula, joiden käyttö on asukkaille maksutonta. Vuokra sisältää nettiyhteyden lisäksi aina sähkön ja veden. Keskimääräinen vuokra huoneesta 2-4 hengen soluasunnossa on 270 eur/kk, ja yksiön saa keskimäärin 400 eur kuukausihinnalla.

LUTin opiskelijoiden etujärjestö LTKY (ylioppilaskunta) välittää myös yksityisten vuokranantajien asuntoja opiskelijoille ilman välityspalkkioita.

Lisätietoja opiskelija-asunnoista Lappeenrannassa

LUT First Year Experience
Lisää videoita LUT YouTubessa »