Kokemuksia LUTista

Millaista opiskelu LUTissa on? Mihin valmistuneet työllistyvät? Miten eri alojen opintoja voi yhdistää käytännössä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia opiskelijoidemme kokemuksista ja meiltä valmistuneiden alumnien uratarinoista.

Tutustu tarinoihin koulutusaloittain:

Kauppatieteet

"Halusin parantaa mahdollisuuksia työelämässä ja menestyä uralla"

Tomi Sirén (Head of Digital, Arla Foods) opiskeli LUTissa taloushallinnon tradenomista kauppatieteiden maisteriksi.

Tutustu Tomin tarinaan

"Haluaisin edetä urallani ja jatkaa sellaisten tehtävien parissa, missä koen olevani motivoitunut"

Maria Salmela (Business Developer, Nordea) piti LUTin yhteisöllisyydestä, kurssitarjonnasta ja opintojen joustavuudesta työn suhteen opintojen loppuvaiheessa.

Tutustu Marian tarinaan

"Tarkkaile ympäristöäsi, verkostoidu ja tartu näkemiisi mahdollisuuksiin aktiivisesti"

Lappeenranta oli luonnollinen valinta, koska Tuukka Kulha (Team Leader, Neste) halusi yhdistää koripallouransa kauppatieteiden opiskeluun.

Tutustu Tuukan tarinaan

"Opintojen aikana hankitut verkostot voivat muodostua myöhemmin työelämässä tärkeiksi"

Aino Anttolainen (hankinta-analyytikko, KONE) valitsi LUTin koska, hän halusi yhdistää tekniikan ja kauppatieteet.

Tutustu Ainon tarinaan

"Yritystä perustaessa piti tietää vähän kaikesta kauppatieteisiin liittyvästä"

LUTissa tavanneet Kati Partanen, Veera Brückler ja Susanna Laine yhdistivät osaamisensa luomukosmetiikkaan keskittyvän yrityksen, TwistBe:n perustamiseen

Tutustu TwistBe:n tarinaan

"Sain opiskeluajoilta paljon kokemuksia ja verkostoja, jotka ovat edelleen korvaamattomia"

Lukiossa hyvin pärjänneelle Johanna Noreilalle (yrityskulttuurimuotoilija, Leidenschaft Oy) hakeminen kauppakorkeakouluun oli lähes itsestäänselvyys.

Tutustu Johannan tarinaan

"Kaupallinen tutkinto antaa valmiudet toimia hyvin erilaisissa työtehtävissä"

Kansainvälisyyteen panostanut Simo Orpana (SEO Consultant, Tulos Helsinki Oy) halusi muutakin kuin pelkän putkitutkinnon.

Tutustu Simon tarinaan

"Muistisairaita auttavassa pitchausprojektissa oivalsin, miten voin soveltaa rakennusalalla kerryttämääni tietotaitoa"

LUTin tietojohtamisen maisteriohjelmasta valmistunut Riina Kosonen oli mukana Slushin pitchauskilpailun voittajatiimissä.

Tutustu Riinan tarinaan

Riikka Raukola, kauppatieteet
Kauppatieteitä opiskeleva Riikka haluaa menestyä omalla työllään. Perinteinen kahdeksasta neljään ura ei kiinnosta: haaveissa on työ joka veisi häntä ympäri maailmaa. Riikka viihtyy LUTissa uniikin yhteishengen ja kaveriporukan takia.
» Katso video

Kaisa Qvist, kauppatieteet
Kansainvälistä markkinointia opiskellut Kaisa työskentelee nykysin Australiassa Googlella. 
» Katso video

Taru Hakkarainen, kauppatieteet
"Oli tosi virkistävää tulla uusiin porukoihin, ihan uuteen paikkaan. Lappeenrannassa olin käynyt aiemmin vain yhden kerran."
» Katso video

Niko Ratala, kauppatieteet
Rahoitusta opiskellut Niko työskentelee Rolls Royce Marinesilla talousjohtajana.
» Katso video

Energiatekniikka

"Tiesin tismalleen, mitä tulin tekemään"

Lasse Rantaniemi (Service Sales Specialist, ABB Power Generation) on LUTista valmistunut energiatekniikan DI, joka suoritti lukion ohella sähköasentajan tutkinnon ammattikoulussa. LUTiin hän haki, koska perusteellisen taustatyön tuloksena LUT nousi koulutuksen sisällöllä ykkösvaihtoehdoksi.

Tutustu Lassen tarinaan

"Kannattaa käyttää koko yliopiston kurssivalikoimaa hyväksi"

Juuso Ukkonen (Data Wizard, Fortum Oyj) on mukana kehittämässä ratkaisuja hevosenlannan hyödyntämiseksi energiantuotannossa. Työssään hän pääsee hyödyntämään sekä energiatekniikan että tietotekniikan osaamista.

Tutustu Juuson tarinaan

"Työelämässä täytyy osata soveltaa omaa osaamistaan"

Energiatekniikan opiskelija Olli Hämäläinen korostaa laajan perusosaamisen merkitystä, jotta pystyy soveltamaan eri osaamisalueita monipuolisesti työelämässä.

Tutustu Ollin tarinaan

Hilla Kinnunen, energiatekniikka
Hilla vertaili mahdollisuuksia opiskella energia-alaa ja valitsi LUTin järjellä ja tunteella. Nuori kangasniemeläinen haluaa olla mukana muuttamassa maailmaa kestävämpään suuntaan.
» Katso video

Kemiantekniikka

"Kemiantekniikka on ajankohtainen ala nyt ja tulevaisuudessa"

IIta Hinkkanen haluaa osaltaan olla tekemässä maailmasta puhtaampaa paikkaa, ja kemiantekniikan avulla hän pystyy tekemään konkreettisia asioita sen eteen.

Tutustu Iitan tarinaan

"On hienoa nähdä, miten monella tavalla voin soveltaa yliopistossa opiskelemiani asioita työelämässä"

Henna Niskakoski (prosessikehityspäällikkö, Gold&Green Foods Oy) on mukana viemässä nyhtökauraa maailmalle. Työssään hän soveltaa kemiantekniikkaa ympäristöystävällisen ruuan tuotantoon.

Tutustu Hennan tarinaan

Konetekniikka

"Legoista se ajatus lähti"

Lassi Punkkinen tiesi jo lukiossa, että haluaa lähteä opiskelemaan tekniikkaa. Alaksi valikoitui konetekniikkaa, sillä pienestä pitäen kaikenlainen rakentelu ja käsillä tekeminen ovat olleet hänelle mieluisia harrastuksia.

Tutustu Lassin tarinaan

"Opin hyppäämään rohkeasti uusiin asioihin"

Hanna Kantanen (kehityspäällikkö, Meconet Oy) valitsi konetekniikan, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta ja tarjosi monipuoliset mahdollisuudet työelämään. Opintojen parasta antia oli nähdä erilaisia asioita hitsauksesta mäkiauton rakentamiseen.

Tutustu Hannan tarinaan

"Miten koneteekkari päätyi salaatinviljelijäksi?

Samuli Laurikainen on LUTista valmistunut konetekniikan diplomi-insinööri ja uuden sukupolven luomuviljelijä: hän kasvattaa superfoodia teollisuushalliin rakentamassaan kasvihuoneessa.

Tutustu Samulin tarinaan

"Konetekniikka vei voiton lääkiksestä"

Konetekniikkaa opiskeleva Juuso Raitilalla oli lukioon mennessä selvät suunnitelmat lääkikseen hakemisesta ja hän valitsi kursseja sitä ajatellen. "Huomasin kuitenkin pian, että kova pänttääminen ja asioiden ulkoa opettelu ei ole minulle mieluinen tapa oppia asioita".

Tutustu Juuson tarinaan

Eetu Rantanen, konetekniikka
Porvoosta kotoisin oleva Eetu pelaa harrastuksenaan lätkää ja opiskelee konetekniikkaa Lappeenrannassa. Yliopiston yhteishenki on Eetulle tärkeää - uudet tuttavuudet otetaan avosylin vastaan.
» Katso video

Sähkötekniikka

"Se, miten kaikki sähköistetään, on todella mielenkiintoista."

Oliver Kuustonen haki LUTiin opiskelemaan sähkötekniikkaa, sillä yliopiston näkemys tulevaisuuden energiajärjestelmistä tuki hänen omia näkemyksiään. Määrätietoinen mies haluaa tulevaisuudessa murtaa harhakäsityksiä ja vähentää vastustusta, mitä uudet teknologiat kohtaavat.

Tutustu Oliverin tarinaan

"Sähkötekniikan ala on ehdottomasti tänä päivänä pinnalla oleva ala"

LUTista kaksi kertaa valmistunut Hanna Huppunen(Director, Service, Visedo Oy) on hurahtanut Skinnarilan henkeen, joka Lappeenrannassa ja LUTilla huokuu. Se yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen kantaa opinnoissa mutta myös työelämässä.

Tutustu Hannan tarinaan

"Tärkeintä on, että työ on mielenkiintoista, niin jaksaa painaa"

LUTista valmistunut Tomi Kainusalmi (Senior Design Engineer, ABB) tiesi jo yläasteiässä, mitä hän haluaa isona tehdä. Sähkö ja elektroniikka olivat aina kiehtoneet häntä, joten sähkötekniikka oli ainoa oikea alavalinta.

Tutustu Tomin tarinaan

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

Niko Räsänen, sähkötekniikka
Sopivat etäisyydet kotipaikkakunnalle ja tärkeä metsästysharrastuksen jatkaminen painoivat vaakakupissa kun Niko valitsi opiskelupaikkaa. Nikolla ei ole huolta huomisesta, koska kaikki maailmassa sähköistyy. "Sähköalan ihmisille on varmasti töitä".
» Katso video

Laskennallinen tekniikka ja analytiikka

"Se mitä käteen jäi, on oikeastaan kaikki työkalut, mitä olen työelämässä tarvinnut"

Jere Heikkinen (Toimitusjohtaja, Finnos Oy) on mielestään opiskellut oikeita asioita, sillä soveltavalle matemaatikolle on pommin varmasti töitä.

Tutustu Jeren tarinaan

"Matemaattinen ymmärtäminen on tarpeellinen taito millä alalla tahansa"

Laskennallisen tekniikan ja analytiikan opiskelija Henna Pekkala nauttii, kun saa iskeä kädet saveen itse laskemalla, ohjelmoimalla tai mallintamalla, teorian tukiessa oppimista.

Tutustu Hennan tarinaan

Tietotekniikka

"LUTissa ei millään tavalla kilpailla koulutusohjelmien sisällä eikä välillä, joten täällä on helppoa opiskella eri asioita."

Roope Luukkainen halusi opiskella aihetta, jota ei vielä osannut ja alaa, josta olisi hyötyä tulevaisuudessa. Opiskelukaupungiksi valikoitui Lappeenranta ja alaksi tietotekniikka.

Tutustu Roopen tarinaan

"Omilla valinnoilla sai vaikutettua paljon siihen, millainen tutkinnosta loppujen lopuksi tuli"

Riku Tarkiainen (IT Manager, Visma Solutions) halusi monipuolisen koulutuksen, ja saavutti sen yhdistelemällä tietotekniikan opintoihin tuotantotaloutta ja kauppatieteitä.

Tutustu Rikun tarinaan

"Yksilöllinen tutkinto luo vahvan pohjan työelämään"

Tietotekniikan opiskelija Julia Tasa pitää siitä, että tutkintoa on helppo täydentää itseään kiinnostavilla sivuopinnoilla, joten tutkinnosta tulee varmasti itselle sopiva ja yksilöllinen.

Lue lisää

"Pelialalla tullaan kymmeneen töihin"

Pauli Jutila (CEO, Co-Founder, Headnought) pyörittää työkseen pelialan firmaa ja pitää tärkeänä, että voi tuoda leivän pöytään tekemällä itselleen mielekkäitä hommia.

Tutustu Paulin tarinaan

"Tietotekniikan kautta pankkialalle"

Mikko Pehkonen (Mobile Bank Business Developer, Nordea) lähti monipuolisen IT- ja kaupallisen osaamisen kanssa kehittämään palveluita pankkialalle

Tutustu Mikon tarinaan

"Tekninen ja kaupallinen osaaminen kannattaa yhdistää"

Tietotekniikan opinnot ovat mahdollistaneet Jesse Keräsen (SCCM & SCO Professional, Sulzer Oy) siirtymisen nopeasti työelämään ja kansainväliselle uralle

Tutustu Jessen tarinaan

Tuotantotalous

"Tuotantotalouden opinnot olivat yhdistelmä tekniikkaa ja taloutta – se kuulosti minun jutultani"

Oikeustieteitä ja kauppatieteitä aloikseen pohtinut Maija Eronen (Senior Specialist, Sourcing Development, Fazer) päätyi tuotantotalouden opiskelijaksi sattuman kautta.

Tutustu Maijan tarinaan

"Your comfort zone isn't your success zone. Se pitää täysin paikkansa"

Tuotantotalous tarjosi Aku Lipsaselle (Turvallisuusasiantuntija, First Quantum Minerals) monipuoliset valmiudet vastuullisiin työtehtäviin.

Tutustu Akun tarinaan

"Kansainvälinen opinto-ohjelma erotti LUTin tuotantotalouden muista vaihtoehdoista"

Lukioaikoinaan matematiikasta ja fysiikasta kiinnostunut Sampo Saarenpää (Senior Consultant, 3XO) innostui tuotantotaloudesta, koska se vaikutti hyvältä yhdistelmältä tekniikkaa ja bisnesajattelua.

Tutustu Sampon tarinaan

"Halusin nähdä mihin rahkeeni tässä ympäristössä riittävät"

Tuotantotalouden DI-opinnot ovat logistiikkaa AMK:ssa opiskelleelle Antti Avelinille tapa laajentaa osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työelämässä.

Tutustu Antin tarinaan

"Tuotantotaloutta ja kansainvälistä liiketoimintaa"

Teollisen markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan diplomi-insinööri Heikki Hämäläinen (Digital Project Manager, Finnair) oppi LUTissa paljon myös luentosalin ulkopuolella

Tutustu Heikin tarinaan

Eero-Kaappo Koivisto, tuotantotalous
Eero pelaa futista ja opiskelee tuotantotaloutta LUTissa. Mies uskoo itseensä, muttei tiedä mikä hänestä tulee isona. Tämä ei Eeroa kuitenkaan huoleta; usko tulevaisuuteen ja vaihtoehtoihin on vahva.
» Katso video

Ympäristötekniikka

"Saan tehdä arvojeni mukaista ja juuri sitä työtä, johon olen kouluttautunut."

LUTista valmistunut Saara-Kaisa Törmälä (ympäristöjohtamisen päällikkö, Fazer) vastaa ympäristöasioiden hallinnasta Fazerin kaikilla liiketoiminta-alueilla kaikissa kahdeksassa tuotantomaassa.

Tutustu Saara-Kaisan tarinaan
 

"Ympäristötekniikka sopii avarakatseiselle ja uusin asioihin pyrkivälle ihmiselle"

Tytti Bruce-Hyrkäs (Product Manager, Bionova Oy) oppi yliopistossa näkemään uusia mahdollisuuksia ja sai paljon rohkeutta. Hän oppi myös hakemaan tietoa ja uusia näkökulmia.

Tutustu Tytin tarinaan

 

Vesa Liukkonen, ympäristötekniikka
Opiskelija-aktiivi Vesa arvostaa LUTin yhteishenkeä ja asumisen helppoutta. Hän opiskelee rohkeasti laatikkonsa ulkopuolelta kauppatieteiden ja tuotantotalouden kursseja. Työ yritysvastuun asialla puhuttelee ympäristotekniikan opiskelijaa. Työt isossa kansainvälisessä yrityksessä kiinnostavat ja opiskelu yliopistossa tarjoaa tulevaisuudelle monia vaihtoehtoja.
» Katso video

Henna Peltoniemi, ympäristötekniikka
"Yhtäkään hetkeä en jättäisi välistä".
» Lue lisää

Jelena Jaakkola, ympäristötekniikka
"Nykypäivänä tulee yrityksissäkin kaikkien työntekijöiden ymmärtää oman toiminnan ympäristövaikutukset".
» Lue lisää

Lassi Leinonen, ympäristötekniikka
"LUT Energia on Suomen kärkitasoa energiatekniikan ja uusiutuvan energian tutkimuksessa. Myös paikallinen opiskelijatoiminta ja Skinnarilan henki ovat olleet huippua!"
» Lue lisää

Satu Pekkala, Ympäristöpäällikkö, Rovaniemen energia
"LUTista saatua diplomi-insinöörin tutkintoa pidetään hyvänä pohjana".
» Lue lisää

Opiskelu työn ohessa ja etänä

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

"LUTissä tuotantotalouden alla yrittäjyyden opinnot ovat näppärästi toteutettavissa työn ohessa"

Jaakko Sahimaa on erikoistunut työhyvinvointipsykologiaan ja työn merkityksellisyyden kokemuksen ja johtamisen teemaan. Hän pyrkii saamaan opinnoista kasaan parhaat mahdolliset opit työuransa vaikuttavuuden maksimoimiseen.

Tutustu Jaakon tarinaan

"Oli upeaa tiiviin työssä olemisen jälkeen päästä kehittämään itseään ja oppimaan uutta"

Markus Melander (Head of Business Development, Vaisala) opiskeli työn ohessa yrittäjyyden diplomi-insinööriksi, tehtyään ensin 14 vuotta pitkän uran Puolustusvoimissa.

Tutustu Markuksen tarinaan

"Kehitän osaamistani, jotta olen pätevä mihin ikinä ryhdynkin"

Minna Keskinen suorittaa parhaillaan konetekniikan diplomi-insinöörin tutkintoa etäopintoina. Hän haki LUTiin, sillä ajasta ja paikasta riippumaton koulutusohjelma sopi parhaiten hänen elämäntilanteeseensa.

Tutustu Minnan tarinaan

Toni Hämäläinen, konetekniikan JEDI-ohjelma
Toni Hämäläinen halusi päivittää omaa osaamistaan irrottautumatta kokonaan työelämästä. LUTin tarjoama etäopintoina suoritettava konetekniikan JEDI-ohjelma tarjosi siihen parhaat edellytykset.
» Lue lisää

Niina Uronen, tietojohtamisen maisteriohjelma
Niina opiskeli tietojohtamisen maisteriopinnot työn ohessa.
» Katso video

Timo Arola, yrittäjyyden DI-ohjelma (aiemmin teknologiayrittäjyyden koulutusohjelma)
» Katso video