Tuotantotaloutta ja kansainvälistä liiketoimintaa

Liiketoiminnasta ja markkinoinnista kiinnostunut Heikki Hämäläinen päätyi opiskelemaan tuotantotaloutta isänsä suosituksesta. "Lukioaikoina en ollut vielä kuullut tuotantotaloudesta. Isäni mainittua asiasta alkoivat palaset loksahtaa kohdalleen – tuntui että olin löytänyt alan, jolla saisin tehdä kiinnostavia asioita ja käyttää hyväksi sen mitä parhaiten osaan."

LUT valikoitui hakukohteeksi kiinnostavan teollisen markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan pääaineen takia. "Tahdoin myös pois Uudeltamaalta, jossa vartuin. Tahdoin nähdä millaista olisi elää jossain aivan muussa Suomen kolkassa, poissa vanhojen kavereiden luota. Vierailimme kampuksella, ja vakuutuin hyvästä meiningistä jo tuossa vaiheessa, eikä matka kotiinkaan ollut liian pitkä."

Monipuolista oppimista myös luentosalin ulkopuolella

Opintojaan Lappeenrannassa Heikki muistelee lämmöllä. "Tuotantotalouden opinnot ovat hyvin monipuolisia; monesta aiheesta saa hyvän yleiskäsityksen, jonka jälkeen kiinnostavista asioista voi valita oman kiinnostuksen mukaan syventäviä kursseja." Opintoihinsa Heikki valitsi sivuaineekseen ympäristötekniikan.

"Pääaineen opinnoissani oli paljon yhteisiä kursseja kauppatieteilijöiden kanssa, ja sivuaineopinnoissa taas tekniikan opiskelijoiden kanssa, joten tutustuin hyvin myös muiden alojen opiskelijoihin, opintoihin ja tapoihin opiskella. Opiskelijoiden yhteishenki Lappeenrannassa on hyvä. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja ovat aidosti iloisia toisten onnistumisista."

Opintojensa aikana Heikki oli aktiivisesti mukana kiltatoiminnassa sekä ylioppilaskunnassa. "Olen huomannut työelämässä, kuinka paljon käytännön työskentelystä opin vapaaehtoistoiminnassa. En osannut arvata kuinka paljon opin myös luentosalin ulkopuolella." Hän myös työskenteli muun muassa markkinointiassistenttina yliopistolla.

Valmistumisen jälkeen lentoyhtiöön

Tehtyään gradunsa KONEelle ja valmistuttuaan Heikki siirtyi Finnairille viestinnän tehtäviin, joista tie vei Transformation & IT -yksikköön projektipäällikön tehtäviin, jossa hän vastaa tällä hetkellä useamman digiprojektin koordinoinnista.

"Opin viestinnän tehtävissä paljon Finnairin yrityksestä, sen henkilöstöstä ja toimintatavoista. Näistä tiedoista on ollut valtavasti hyötyä uudessa tehtävässä. Oli hienoa huomata, että osaamiselleni on kysyntää myös muualla yrityksessä. Projektien kautta opin jatkuvasti merkittäviä perustaitoja - työtehtävien aikataulutusta, budjetointia, resursointia, sopimusten tekemistä ja monia muita - joista uskon hyötyväni jatkossa työurallani. Lisäksi vedän useampaa projektitiimiä, joiden kautta saan kokemusta ihmisten johtamisesta, vaikken toimikaan esimiesasemassa."

Tulevaisuudessa uran jatkaminen Finnairilla ja ilmailualalla kiinnostaa Heikkiä. "Ilmailuala on hyvin erityinen ja erilainen. Vaihto-opiskelu jätti kipinän ulkomailla asumiseen ja aion jossain vaiheessa uraani hakeutua myös ulkomaille töihin."

Opiskelupaikkaansa miettivää Heikki kehottaa rohkeuteen. "Ole aidosti utelias, aluksi ei heti tarvitse tietää tarkkaan mihin suuntaan haluaa lähteä. Tekemällä ja kohtaamalla muita ihmisiä löydät varmasti oman juttusi. Ota kaikki irti opiskeluajastasi, tutustu erilaisiin ja eri alojen ihmisiin. Siitä on iloa paitsi uusien kavereiden muodossa, myös työelämän taitona."