Taloushallinnon tradenomista kauppatieteiden maisteriksi

Unelmien ura brändien parissa

Taloushallinnon tradenomi Tomi Sirén tuli LUTiin täydentääkseen osaamistaan ja oppiakseen uutta. Taloushallinto vaihtui markkinointiin ja Helsinki Lappeenrantaan. Nousukiito uralla sai alkunsa jo opintojen aikana.

Valmistuttuaan taloushallinnon osaajaksi Tomi suuntasi töihin Accenturelle Prahaan. Aikansa alan töitä tehtyään hän ymmärsi, että taloushallinto ei ole hänen juttunsa. Uusi suunta löytyi lopulta LUTista.

"Päätin tehdä u-käännöksen ja lähteä opiskelemaan maisterivaiheen opintoihin yliopistoon. LUTissa oli tarjolla laadukas ja kiinnostava markkinoinnin maisteriohjelma."

Selkeät tavoitteet motivaation lähteenä

LUTissa opiskelu tuntui Tomista mielekkäältä, ja opinnot sujuivat hyvin. Mies ehti hakea kokemusta myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

"Minulla oli opintojeni suhteen selkeät tavoitteet: halusin parantaa mahdollisuuksiani työelämässä ja oppia jotakin uutta sekä menestyä sitä kautta urallani. Selkeät tavoitteet korreloituivat omalla kohdalla opintomenestykseen. Halusin myös uusia kokemuksia ennen työuraa: kävin muun muassa vaihdossa Argentiinassa."

LUTissa Tomia miellytti erityisesti koulutuksen työelämälähtöisyys, yliopisto-opiskelun tuomat verkostot sekä opiskelijayhteisö. Lappeenrantaan lähteminen sopi myös hänen silloiseen elämäntilanteeseensa, sillä hän halusi vaihtelua Helsingissä asumiselle.

"Olen ollut opintoihini hyvin tyytyväinen. Pidin paljon ohjelman opetustavoista ja sisällöistä: ohjelmassa yhdistyi mielestäni hyvin akateeminen analyyttisyys sekä käytännönläheinen työelämälähtöisyys erilaisten kurssiprojektien ja -töiden muodossa. Jos saisin tehdä opinnoissani jotain toisin, niin olisin sisällyttänyt tutkintooni tekniikan opintoja, esimerkiksi tuotantotaloutta."

Haastajan asema

Opintojen aikana Tomi oli töissä muun muassa YK:n palveluksessa Kiinassa. Valmistuttuaan hän työllistyi kansainväliseen markkinointiviestinnän konserniin, jossa hän työskenteli jo gradua kirjoittaessaan. Hän eteni myöhemmin samassa yrityksessä asiakkuuspäälliköksi ja strategiksi.

Tällä hetkellä Tomi työskentelee Arla Foodsilla digitaalisen markkinoinnin johtotehtävissä, ja hän vastaa Arlan brändin digitaalisesta markkinoinnista aina analytiikasta sosiaalisen median sisältöihin. Tomin työnkuvaan kuuluu myös muiden brändijohtajien sparraamista, jossa media- ja mainostoimistopuolella kerätystä kokemuksesta on paljon hyötyä.

"Työni on hyvin mielenkiintoista ja haasteellista. Parasta työssäni on, että pääsen kehittämään ja luomaan uusia asioita sekä tekemään niitä käytännössä. Olemme markkinoilla haastajan asemassa, joten meidän tulee tehdä markkinoinnissa asioita oikein ja eri tavalla kuin muut, jotta erotumme asiakkaille. Haluan työskennellä mielenkiintoisten brändien markkinoinnin parissa myös tulevaisuudessa."

Ole rehellinen itsellesi

Tärkein ohje, jonka Tomi haluaa antaa opiskelupaikkaansa pohtivalle on, että opintoja kannattaa suunnitella oman mielenkiinnon pohjalta.

"Lähdin itse opiskelemaan taloushallintoa, koska ajattelin, että työllistyminen on tärkeintä. Huomasin kuitenkin, että työn ja opiskelun on oltava kiinnostavia, jotta niitä jaksaa tehdä päivästä toiseen. Ole rehellinen itsellesi ja mieti, millaista työtä haluat tehdä, ja kehitä osaamistasi sen mukaisesti."