Korkeakoulupäivä (abipäivä) 3.11.2017

Tervetuloa toiminnalliseen korkeakoulupäivään LUT:n ja Saimaan AMK:n kampukselle. Päivä on suunnattu lukioiden 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijoille.

Tarjoamme tietoa tekniikan ja kauppatieteiden opiskelusta yliopistossa ja sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden, tekniikan, hotelli- ja ravintola-alan ja kuvataiteen opiskelusta AMK:ssa.

Lisäksi kerromme yliopistoon ja ammattikorkeakouluun hakemisesta.

Ilmoittautuminen

Opo tai opettajailmoita lukiosi tapahtumaan 26.10. mennessä.

Opiskelija: Korkeakoulupäivä on avoin myös sinulle lukion 2. vuoden opiskelija tai abiturientti, jonka lukio ei tällä kertaa osallistu tapahtumaan tai jos olet jo ylioppilaaksi valmistunut. Ilmoittaudu tapahtumaan 26.10. mennessä.

LUT ja Saimaan AMK tarjoavat osallistujille lounaan.

Nähdään Lappeenrannassa marraskuussa!

Ystävällisesti,

Miia Vanhainen, etunimi.sukunimi@lut.fi
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT)

Hanna-Kaisa Parikka, etunimi.sukunimi@saimia.fi
Saimaan Ammattikorkeakoulu

Ohjelma

Tarjolla on päivän aikana 18 erilaista mielenkiintoista tutustumiskohdetta, joissa pääset esimerkiksi kokeilemaan erilaisia simulaattoreita, ratkomaan pulmia, kisaamaan pienistä palkinnoista, kokeilemaan hoitotyötä ja testaamaan kuntoasi. 

Tervetuloa LUT:n ja Saimaan ammattikorkeakoulun kampukselle – yleisinfo ja ohjeet päivään.

9.30–10.15

Tutustu koulutukseen yliopiston ja ammattikorkeakoulun rasteilla

10.30–15.00

Hakuinfot opiskelijoille (Saimaa-Sali)

klo 11:00 haku ammattikorkeakouluun

klo 11:30 haku yliopistoon

klo 13:00 haku yliopistoon

klo 13:30 haku ammattikorkeakouluun

Opoinfo – Opiskelijavalinnat nyt ja tulevaisuudessa (Saimaa-Sali)

klo 12–13.00

Toimitamme tarkemmat saapumisohjeet ja aloitusinfon salitiedot ilmoittautuneille sähköpostilla 30.10..

Anna tieteen viedä. Ohjelma Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

Lähtöajat kullekin rastille klo 10.30–14.00 puolen tunnin välein yliopiston pääaulan messualueelta. Kierrosten kesto noin 45 minuuttia. Varaa paikkasi haluamallesi rastille ja kierrosajalle hakemalla lippu koulutusohjelman ständiltä.

Testaa työkoneen käyttötaitojasi
Konetekniikan rastilla pääset perehtymään ihmisen ja koneen väliseen yhteispeliin. SIM-studiossa voit hypätä kaivinkoneen puikkoihin aidon tuntuisessa ympäristössä. Kuka on nohevin kuski?

Miten ladataan ydinvoimalan polttoainesauva?
Energiaa tarvitaan aina. Energiatekniikan rastilla tutustut ydinvoimalan turvalliseen käyttöön ja pääset testaamaan simulaattorissa, miten ladataan ydinvoimalan polttoainesauva.

Miten työkoneita suunnitellaan? Testaa työkonesimulaattoria.
Sähkötekniikan on keskeisessä roolissa kestävän yhteiskunnan rakentamisessa. Rastilla pääset tutustumaan energiatehokkaan koneen suunnitteluun.

Kestävä yhdyskunta
Ympäristötekniikka ratkoo ihmiskunnan suuria haasteita, kuten ilmastonmuutosta, edistämällä kestäviä kulutus- ja tuotantotapoja. Rastilla pääset ratkomaan näitä haasteita rakentamalla kestävä yhdyskunta -palapeliä.

Rakenna tuulivoimala
Kokeellisen fysiikan luokassa rakennat ryhmätyönä tuulivoimalan, ja kisaat siitä, minkä tiimin voimala tuottaa sähköä tehokkaammin. Voit myös testata nopeutesi reaktionopeusmittarilla.

Erota, puhdista ja hyödynnä kaikki!
Mistä saadaan metallit uusiin älylaitteiden akkuihin ja näyttöihin? Entäpä puhdasta vettä jokaiselle – voisiko jätevedet puhdistaa ja kierrättää juotavaksi? Kuinka hyödynnämme myös jätevirrat? Kemiantekniikan rastilla tutustut erotustekniikan saloihin ja pääset lopuksi tekemään itsellesi herkullisen mehujään kemian keinoin.


Miten tulevaisuuden haasteita ratkaistaan matematiikan ja fysiikan keinoin?
Miten robotit saadaan näkemään pimeässä ja mitä ne näkevät? Voiko juna kulkea ilmassa, koskettamatta raiteita? Miten ultranopealla laserilla voi selvittää Alzheimerin taudin syntymekanismia? Miten valon taipuminen ja 3-ulotteinen kuva liittyvät toisiinsa? Laskennallisen tekniikan rastilla tutustut tulevaisuuden haasteisiin, joihin laskennalliset menetelmät tai teknillinen fysiikka tuottavat ratkaisuja.

Tule ratkaisemaan kansainvälistä bisnescasea

Voiko yritys olla vastuullinen ja menestyvä? Miten kansainväliset yritykset pyörivät?

Millaisia bisnesongelmia tulevaisuuden asiantuntijat ratkaisevat? Kauppatieteiden rastilla etsit ratkaisuja kansainvälisen yrityksen haasteisiin.

Sorsatehdas Oy
Miten yritys toimii ja kuinka se saadaan toimimaan entistä tehokkaammin? Miten tuotantoa ja materiaalivirtoja ohjataan?  Miten rakennetaan menestyviä yritysverkostoja?  Haluatko olla tulevaisuuden liiketoiminnan haasteiden ratkaisija? Tule osaksi Sorsatehdasta, ja tutustu tuotantotalouteen!

Tietotekniikkaa, yritysyhteistyötä ja luovuuden vapauttamista (palkintojen kera)!
Tule kokemaan opiskelun yritysyhteistyö omakätisesti tulevaisuuden tietotekniikka- & virtuaalitodellisuusrastillemme! Pääset kokemaan miten kehitetään sujuvampia sovelluksia. Tai jos pelinteon kansainvälinen miljardibisnes kiinnostaa, niin tule kurkistamaan pelimoottorin konepellin alle. Niin tai näin, tietotekniikan rastilla pääset avartamaan maailmankatsomustasi, koska IT can be FUN!

Tutustu kampukseen
Minkälainen oppimisympäristö on Skinnarilan vihreä kampus?

Käytännönläheistä koulutusta viidellä eri alalla - Ohjelma Saimaan ammattikorkeakoulussa

Lähde liikkeelle Olohuoneesta.
Saimaan ammattikorkeakoulun Olohuone sijaitsee ensimmäisen kerroksen aulassa pääovien luona. Olohuoneesta lähdetään rasteille ja se on myös paikka, jossa voit hengähtää. Paikalla on myös Saimaan amk:n opiskelijoita, joilta voit kysellä oikeasta opiskeluarjesta.

Rasteille pääset tutustumaan opiskeluun Saimaan ammattikorkeakoulussa. Lähdöt rasteille olohuoneesta 45 minuutin välein klo 10:30–14.15.

Robotikkaa, 3D-tulostusta ja kaivinkoneen ajosimulaattori
Insinöörien rastilla näet läpileikkauksen rakennustekniikan, konetekniikan ja mechanical engineering –koulutuksen opinnoista:  tarjolla robotiikkaa, 3D-tulostusta ja –mallinnusta, työkonesimulaattori, Minecraft-pelin sovellus ja erilaisia kilpailuja. 

Pykäliä vai somekampanjoita?
Tradenomilla on mistä valita: yritysjuridiikkaa, laskentatoimea, markkinointia, ohjelmointia vai kansainvälistä businesta?  Mikä liiketalouden suuntautumisvaihtoehto on sinulle oikea? Tule testaamaan paikan päälle! 

Tuntuuko pulssi? Miksi vauva itkee?
Haluatko hoitotyön asiantuntijaksi? Sairaanhoidon, ensihoidon ja terveydenhoidon rastilla pääset tutustumaan hoitotyön opiskeluun ja kokeilemaan toimenpiteiden tekoa käytännössä.

Apua ja tukea arkeen
Sosionomit ovat sosiaalityön asiantuntijoita, jotka kulkevat mukana ihmisten arjessa. Tule kokeilemaan, millaista sosionomien arki on!

Selkä suoraksi!
Tule testaamaan, missä kunnossa kroppasi on! Fysioterapian rastilla tutustut oman kehosi kuntoon ja saat vastauksen myös siihen, kuinka monta tuntia fysioterapiaopiskelijoiden viikosta kuluu jumppasalilla.

Luo oma smoothie
Hotelli- ja ravintola-alan rastilla pääset valmistamaan herkulliset smoothiet ja kuulet, millaisiin työpaikkoihin restonomit sijoittuvat – niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kynä käteen ja piirtämään
Kuvataiteilijat voivat erikoistua maalaukseen, valokuvaukseen, grafiikkaan, kuvanveistoon ja korutaiteeseen. Tervetuloa tutustumaan ja kokeilemaan, kuinka kynä pysyy kädessäsi!