Annammeko Euroopan taantua maailman takapihaksi?

Emme. Euroopan talous on vaarassa jäädä pitkäaikaisen kriisin vangiksi ja taantua pysyvästi. Samaan aikaan business analytiikka, digitalisaatio ja robotisaatio muuttavat radikaalisti liiketoimintaa ja tapoja, joilla työ ja instituutiot organisoituvat. Digitaaliset teknologiat ja palvelut kehittyvät toisiinsa vaikuttaen ja vaikuttavat yhteiskunnallisiin muutoksiin. Kilpailu näillä aloilla maailmassa kiristyy ja Suomen on pysyttävä mukana.

Pienten maiden, kuten Suomen, on pakko valita, mihin keskittyy. Tämä pätee niin koulutuksessa, tieteessä kuin elinkeinoelämässä. Tutkimustuloksista on saatava enemmän bisnestä irti. Byrokratian aiheuttamia viiveitä kaupallistamiseen on lyhennettävä kaikilla aloilla. Innovaatiorahoitusta on kehitettävä sektorirajat ylittävänä kokonaisuutena siten, että se palkitsee tutkimustulosten kaupallistamisesta myös yliopistoja.

Vauhditamme suomalaista cleantech-alaa ja vihreän kasvun yrittäjyyttä maailman suurimmaksi bisnesmahdollisuudeksi. Etsimme ratkaisuja taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään liiketoimintaan. Yhdistämme teknologia- ja liiketoimintaosaamista tavoitteenamme edistää yrittäjyyttä, yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Kehitämme analyyttisiä menetelmiä strategisen päätöksenteon tueksi. Autamme ymmärtämään digitalisaation ja business analytiikan mahdollisuuksia liiketoiminnan uudistamisessa.

Tavoitteena maailman paras, autonominen raitiovaunu – LUT luo kontaktimallin vaunun pyörän ja kiskon välille

SmartTram kehittää liikennettä. Autonomisuus mahdollistaa raitiovaunun liikuttamisen varikkoalueella ilman kuljettajaa

Digitaaliset kaksoset ja mallinnus valmistavan teollisuuden avuksi - Digibuzz-hankkeelle 1,84 miljoonaa

Tuotantoprosessien simulaatioihin keskittyvä LUT-yliopiston monitieteinen SIM-tutkimusalusta on saanut Digibuzz-hankkeelleen merkittävän rahoituksen Business Finlandilta. Digibuzz-hankkeen...