100 haastetta: kansanedustaja haastaa LUT Lahden tutkijat

Kansanedustaja Martti Talja haastaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahden yksikön tutkijoita tekniikan ja hoivatyön yhdistämisessä. Martti Taljan haaste on "Miten tietotekniikka saadaan tukemaan kansalaisten terveyden edistämistä ja omahoitoa?"  Haasteeseen vastaavat professori Helinä Melkas ja erikoistutkija Lea Hennala LUT Lahden yksiköstä.  LUT Lahden osaamisalueisiinhan kuuluvat muun muassa digitalisaatio sosiaali- ja terveyspalveluissa ja hyvinvointiteknologia, palveluinnovaatiot ja käyttäjälähtöisyys, teknologian ihmisiin kohdistuvat vaikutukset eri tasoilla sekä julkisen sektorin uudistuminen ja kehitys.

Katso videolta sekä haaste ja sen vastaus https://www.youtube.com/watch?v=t-XZBsvQPR0

Video avaa 100 haastetta -kampanjan jolla Suomen yliopistokeskukset juhlistavat yhdessä Suomi 100 -juhlavuotta. Kampanjassa alueellisesti ja valtakunnallisesti tunnetut ihmiset haastavat yliopistokeskuksia ajankohtaisilla teemoilla ja ongelmilla. Yliopistokeskuksiin alueilla kuuluvien yliopistojen tutkijat, kehittäjät ja opettajat vastaavat haasteisiin sekä esittävät omia ratkaisujaan ajankohtaisiin ongelmiin. Samalla yliopistokeskukset kertovat laajasta osaamisestaan ja merkityksestään yhteiskunnallisessa keskustelussa ja kehittämistyössä.

Lahdessa on jo pitkään ollut yliopistojen toimintaa ja yliopistojen toiminnot kokoava yliopistokampuskin yli 15 vuotta. Mutta mitä täällä Lahdessa yliopistoissa tehdään? Mitä täällä tutkitaan? Löytyykö täältä ratkaisuja päivänpolttaviin ongelmiin?

Lisää haasteita ja ratkaisuja julkaistaan vuoden mittaan. Lahden yliopistokampusta ja siihen kuuluvia yliopistoyksiköitä haastetaan varmasti niin ympäristötutkimuksessa, nuorten syrjäytymisessä, LUMA-aineiden merkityksessä kuin myös allergian ja astman ehkäisyssä. Suuria ja monisärmäisiä haasteita, joihin Lahdessa ainakin osittain löytyy ratkaisuja. Kerromme myös haasteista, joita muissa yliopistokeskuksissa on saatu ja ratkottu.

100 haastetta https://www.feedcowboy.com/100haastetta