42. Ilmansuojelupäivät Lappeenrannassa 22.–23.8.2017

Mitä ilman- ja ilmastonsuojelussa tapahtuu arktisella alueella Suomen puheenjohtajuuskaudella? Mistä pienhiukkasia ja hajuja syntyy kaupunki-ilmassa? Mitä ovat liikenteen haasteet ilman – ja ilmastonsuojelussa? Millaisia uusia tuulia on luvittamisprosessissa?

Näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin ilman- ja ilmastonsuojelun kysymyksiin vastataan Lappeenrannassa, kun Suomen ilman- ja ilmastonsuojelun alan huiput kokoontuvat jo 42. Ilmansuojelupäiville Lappeenrantaan 22.−23.8.2017. Tapahtumaan saapuu noin 150 alan ammattilaista.

"Ilmansuojelupäivillä käsitellään arktisen alueen ilman- ja ilmastonsuojelukysymyksiä. Tutkijat kertovat muun muassa uusiutuvan energian edistämisestä arktisilla alueilla, kasvihuonekaasujen ja ilmanlaadun havainnoinnista satelliiteilla sekä laivojen mustahiilipäästöistä", kertoo Ilmansuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Anu Kousa.

Erillisissä sessioissa käsitellään kaupunki-ilman haasteita ja tekijöitä, joilla saadaan hyvä ilmanlaatu muun muassa kaupunkibulevardeihin. Perinteisesti päivitetään laaja-alaisesti tietämys viimeisen vuoden aikana erilaisiin määräyksiin tulleista kansainvälisistä muutospaineista, ja miten vireillä olevissa ilmansuojelulupien kehityksessä edetään.

Tilaisuudessa äänensä saavat kuuluville niin tutkijat, viranomaiset, toiminnanharjoittajat kuin laitevalmistajatkin. Ilmansuojelupäivien yhteydessä pidetään myös näyttely, jossa alan yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan. Lisäksi Ilmansuojeluyhdistys jakaa stipendit vuoden parhaille alan opinnäytteille.

Seminaari pidetään Lappeenrannan kaupungintalolla, osoitteessa Villimiehenkatu 1.

Päivien järjestämisestä vastaavat Ilmansuojeluyhdistys ry, Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) ympäristötekniikan koulutusohjelma ja FCG Koulutus Oy.

Anu Kousa, ilmansuojeluyhdistyksen puheenjohtaja
(Helsingin seudun ympäristöpalvelut)