Anneli Pauli on uusi rehtori

LUT:n uudeksi rehtoriksi on valittu dosentti, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Anneli Pauli, 58.

"Olen erittäin innoissani päästessäni työskentelemään Lappeenrannan teknillisen yliopiston vireään tiedeyhteisöön, joka toimii edelläkävijänä vihreän energian ja teknologian sekä kestävän kilpailukyvyn edellytysten luojana. Minuun on tehnyt vaikutuksen ne suuret edistysaskeleet, joita LUT on tehnyt viime vuosina yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa ja vaikuttavuudessa sekä tutkimuksessa. Myös LUT:n vetovoima uusien opiskelijoiden parissa on kasvanut merkittävästi. Tämän kehityksen taustalla on ollut LUT:laisten rohkea ja ketterä tekemisen asenne", Pauli toteaa.

Anneli Pauli on työskennellyt vuosia Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana ja komission yhteisen tutkimuskeskuksen varapääjohtajana. Hän on toiminut myös Suomen Akatemian ylijohtajana ja pääsihteerinä.

"Haluan antaa nyt kaiken urani aikana kertyneen kokemuksen ja osaamisen yliopiston käyttöön", Pauli sanoo.

"Tärkeimmät periaatteet koulutuksessa, tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa ovat laatu ja vaikuttavuus. Nämä käyvät käsi kädessä, eivätkä ole toistensa vaihtoehtoja. Tästä haluan pitää kiinni", Anneli Pauli toteaa.

Hän kertoo tavoitteekseen LUT:n nostamisen kansainvälisesti arvostetuksi yliopistoksi ydinosaamisalueillaan, joita ovat vihreä energia ja teknologia, kestävän kilpailukyvyn luominen ja kansainvälisenä Venäjä-yhteyksien rakentajana toimiminen.

"Yhteistyö, jossa koulutus-, tutkimus- ja innovaatiotoiminta sekä yritysmaailma lyövät kättä, on alue, jossa on suuri käyttämätön potentiaali Suomen ja Venäjän välillä. Otamme tämän haasteen vastaan", Anneli Pauli sanoo.

Anneli Pauli on Aalto-yliopiston kunniatohtori ja tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston hallituksen jäsen. Tohtoriksi hän on väitellyt Helsingin yliopistosta aiheenaan metsäteollisuuden jätevesien biologinen puhdistus. Tällä hetkellä hän työskentelee tiedekeskus Heurekan johtajana. Yhteiskunnallisesti ja tiedepoliittisesti Anneli Pauli on vaikuttanut kymmenissä kansallisissa ja kansainvälisissä komiteoissa ja työryhmissä.

"Anneli Paulilla on poikkeuksellisen syvällinen ja laaja kokemus kansainvälisistä tehtävistä, tutkimuksesta ja yliopistomaailmasta. Hänellä on tehtäviensä kautta elävä kosketus LUT:n ydinosaamisalueisiin, erityisesti vihreään teknologiaan ja kestävään kehitykseen. Olemme saaneet LUT:lle erittäin pätevän johtajan. Koko hallitus päätyi yksimielisesti Paulin valintaan", LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö toteaa.

Uuden rehtorin kausi alkaa 1.7.2014 ja kestää neljä vuotta. Nykyinen rehtori Ilkka Pöyhönen on toiminut rehtorina kuusi vuotta, ja hänen toimikautensa päättyy 30.6.2014.

Lisätiedot:

LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö, puh. 050 3876120, tuomo.ronkko@capirec.com