Atte Jääskeläisestä LUT:n Professor of Practice

LUT:n hallitus on nimittänyt Atte Jääskeläisen Professor of Practiceksi 1.8.2018 alkaen. Aiemmin muun muassa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja STT:n toimitusjohtajana työskennelleen Jääskeläisen työsuhde on osa-aikainen ja voimassa toistaiseksi.

Oikeustieteiden kandidaatti Atte Jääskeläinen on merkittävimpiä suomalaisia media-alan johtajia, ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen asiantuntijoita. Nyt hän työskentelee Oxfordin yliopiston Reuters-Instituutissa ja on vieraileva tutkija (Visiting Fellow) Oxfordin lisäksi myös London School of Economics and Political Sciencessa (LSE).

"Atte Jääskeläisen kokemus digitalisaation mukanaan tuomasta liiketoiminnan murroksesta sekä sen vaatimasta muutosjohtamisesta on poikkeuksellisen laaja. Hänen osaamisensa linkittyy vahvasti LUT:n strategiaan ja erityisesti LUT School of Business and Managementissa (LBM) tehtävään tutkimukseen", LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa kertoo.

Media-alan liiketoiminnan digitalisoitumista ja sen johtamista on tutkittu LUT:ssa jo pitkään. Jääskeläisen osaaminen ja toiminta Professor of Practicen roolissa on suoraan yhdistettävissä useammankin LUT:n tutkimusryhmän nykyiseen työhön. Saksan mukaan Jääskeläinen on LUT:lle merkittävä tuki lähivuosien tutkimuksessa myös kansainvälisesti.

Jääskeläinen on nyt toinen johtaja kansainvälisessä projektissa, joka tutkii Euroopan kansallisten uutistoimistojen tulevaisuuden liiketoimintamalleja. Hänellä on laajat yhteydet eurooppalaiseen mediaan. LUT:n hallitus uskoo Jääskeläisen kokemuksen Suomen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja digitalisaation aiheuttamien suurten muutosten johtamisesta olevan yliopistolle arvokkaita.

"LUT:ssa yhdistyy poikkeuksellinen kunnianhimo ja tekemisen henki. On innostavaa liittyä joukkoon, joka haluaa osoittaa teoillaan, että maailman huippu on saavutettavissa ja ongelmat on tehty ratkaistavaksi. Sellaisessa työssä ja työyhteisössä haluan olla mukana, sitä omalla panoksellani tukemassa", Jääskeläinen sanoo.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston muut Professor of Practicet ovat professori Anssi Vanjoki, tutkija  Pekka Sutela ja Venäjän asiantuntija Seppo Remes. Professor of Practicen tehtävä on kansainvälinen käytäntö. Tehtävään valitaan tyypillisesti korkeatasoinen käytännön osaaja, kuten elinkeinoelämän tai julkisen sektorin johtaja, jolla on asiantuntemusta ja vaikuttavuutta yliopiston kannalta merkittävillä aloilla. Tarkoituksena on jakaa ja siirtää käytännön ajankohtaista tietoa opetuksen ja alan kehittämiseen sekä rakentaa verkostoja elinkeinoelämään ja vahvistaa yhteiskuntasuhteita.

Professor of Practice Atte Jääskeläinen (alk. 1.8.2018), 040 545 4782, atte.jaaskelainen(at)gtc.ox.ac.uk
Hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö, 050 387 6120, tuomo.ronkko(at)tejusa.fi
Rehtori Juha-Matti Saksa, 0400 166659, juha-matti.saksa(at)lut.fi
Kuvia Atte Jääskeläisestä: https://lut.pictures.fi/i/USjXTQnhPeq7yGWFvBa4dVDHbgmNEZfs