eSports-joukkue Trailblazers julkaistiin

Imatran Pallo-Veikkojen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteinen eSports-joukkue Trailblazers on julkaistu maanantaina 23. heinäkuuta. Kymmenhenkisen joukkueen runko muodostuu noin vuoden ajan toimineen Team Nemesiksen pohjalle. Laji on kuvitteellisilla hahmoilla visuaalisessa maailmassa pelattava ammuntapeli Overwatch.

Toukokuussa julkistettu yhteisprojekti veti puoleensa paljon niin yksittäisiä pelaajia, manageriehdokkaita kuin valmiita joukkueitakin. Team Nemesiksen kanssa neuvottelu käynnistyi nopeasti joukkueen valmiiksi toimivan organisaation ja tulospotentiaalin vuoksi.

"Hyviä hakijoita ja yhteydenottoja oli paljon ympäri maailmaa. Nemesis on valmis joukkue, jolla on toimintamallit olemassa ja henkilökemiat kunnossa", IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kommentoi.

Joukkue on leireillyt heinäkuun lopussa kuuden päivän ajan Lappeenrannassa ja Imatralla. Harjoitukset on pelattu yliopiston tiloissa.

"Tilojen laadukkuus ja toimivuus on yllättänyt meidät positiivisesti", joukkueen manageri Topias Rantala sanoo.

Imatran Pallo-Veikoille eSportsiin osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden toiminnan monipuolistamiseen myös pesäpallokauden ulkopuolelle. Lisäksi tavoitteena on saavuttaa sellaisia, etenkin nuorempia, kohderyhmiä, joita on perinteisemmän urheilun keinoin vaikeampi tavoittaa. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on myös elektronisen urheilun ohjatun junioritoiminnan käynnistäminen.

Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle maailmanlaajuisesti seurattu ja harrastettu elektroninen urheilu on herkullinen ympäristö lisätä tunnettuutta ja tavoittaa potentiaalisia opiskelijoita.

Joukkueelle taustaorganisaatiot mahdollistavat ammattimaisemmat pelaamisen puitteet.

- Uusi organisaatio tuo tukea toimintaamme ja mahdollistaa kehittymisen seuraavalle tasolle. Saamme tekemisen vielä enemmän ammattimaiseksi. Aikaisemmin olemme toimineet omakustanteisesti ja jatkossa pystymme treenaamaan sekä toimimaan laadukkaammin, Topias Rantala summaa.

Joukkue

Team Nemesikseen kuuluu kuusi pelaajaa, kolme valmentajaa ja manageri. Joukkueen runko on pelannut yhdessä jo noin vuoden. Uusin lisäys joukkueeseen on Armas "Farmas" Kantola, joka liittyi Team Nemesikseen noin kuukausi sitten.

Team Nemesis kuuluu jo nyt  Suomen TOP-3 Overwatch-joukkueisiin nuoresta iästään huolimatta. Statuksensa vuoksi joukkue saa kutsuja turnauksiin ympäri Suomea.

Team Nemesikseltä löytyy vahvaa yksilötaitoa pelaajilta ja vahvaa osaamista kilpapelaamisen taustalle valmentaja- ja manageripuolen ansiosta. Tiimi on valmis ottamaan seuraavan ison harppauksen koko joukkueena Assembly Summer -tapahtumassa 2. - 5.8.2018.

Pelaajat

Lauri "Kouhia" Kouhi: 23-vuotias Lauri asuu tällä hetkellä Tampereella. Tällä hetkellä Lauri panostaa kaiken aikansa kilpapelaamiseen sekä joukkueen kehittämiseen. Lauri toimii joukkueen kapteenina sekä henkisenä johtajana. Hänen suurimmat vahvuutensa ovat tilannetaju sekä kyky ymmärtää ja ennakoida tilanteita. Lauria pidetään jo nyt yhtenä Suomen parhaimmista pelaajista omalla pelipaikallaan.

Kalle "Cali" Ylönen: Kalle on Oulusta kotoisin 24-vuotias. Hän omaa myös kokemusta Suomen kärkijoukkueista ja on ollut voittamassa Suomen mestaruutta. Kalle on pelannut useassa tapahtumassa ja kisannut myös ulkomailla. Tällä hetkellä Kalle keskittyy täysillä kilpapelaamiseen ja pitää taukoa opinnoista.

Petteri "Haxwaffels" Salo: Haxwaffels työskentelee tällä hetkellä Uudessakaupungissa. Hän on 25-vuotias uusi löytö, jolla ei aikaisempaa kokemusta kilpapelaamisesta. Haxwaffelssin keskittyneisyys ja motivaatio tarttuu muihin joukkueen pelaajiin ja kokemuksen myötä hänessä selkeästi nähtävissä oleva potentiaali pääsee vapautumaan.

Samuli, 24, "Bobii" Vento: Toimii joukkueessa Olu:n stand-ininä Summer Assemblyjen yli. Aiemmin pelannut Nyyrikki- ja That's a disband –joukkueissa. Pelaajana erittäin kokenut Bobii tuo joukkueeseen tietämystä, kokemusta, uutta energiaa ja tuoreita lähestymistapoja.

Henry "Hepa" Parviainen: 24-vuotias korkeakouluopiskelija Kuopiosta. Hepa pitää myös välivuotta opinnoistaan, keskittyäkseen täysillä kilpapelaamiseen. Hän on pelissä aina rauhallinen ja tuo olemuksellaan varmuutta peliin takalinjasta. Henry suoritukseen voi aina luottaa ja tämä tekee hänestä ihanteellisen lisän joukkueeseen.

Armas "Farmas" Kantola: Joukkueen espoolainen kuopus, 18-vuotias. Farmas on nuoresta iästään huolimatta jo uransa toisessa joukkueessa. Aiemmin FC Lahden Menacessa pelanneen Farmaksen vahva kommunikaatio rytmittää ja selkeyttää joukkueen pelaamista.

Manageri- ja valmennustiimi

Juha-Pekka "ZeiZei" Joutsenlahti (päävalmentaja): Juha-Pekka on Tampereella asuva 28-vuotias tietojohtamisen diplomi-insinööri. Ammatikseen hän työskentelee tiedonhallinnan ja analytiikan parissa data-arkkitehtina. Nemesiksen mukana Juha-Pekka on ollut alusta asti perustamassa Suomen pitkäaikaisinta Overwatch-joukkuetta ja onkin yksi vahva tekijä joukkueen menestyksen osalta. Juha-Pekkaa arvostetaan myös suomalaisessa Overwatch-yhteisössä todella korkealle valmentaja- ja analyytikkotaitojensa ansiosta. Hän on myös useasti ensimmäinen valinta valtakunnallisten turnausten analyytikoksi ja tämän ansiosta omaakin todella suuren tunnettuuden.

Joona "Ice" Pöllänen (analyytikko): 22-vuotias Joona on Helsingistä ja joukkueen toisiksi uusin lisäys managementiin. Joona pitää tällä hetkellä taukoa ammattikoulusta panostaakseen kaiken aikansa itsensä ja joukkueen kehittämiseen. Hän myös toimii tällä hetkellä Team Nemesiksessä analystinä, eli hän toimii videovalmentajana joukkueelle.

Jaakko ‘'Zagaz'' Nippala (apuvalmentaja): Tampereelta kotoisin ja Hämeenlinnassa asuva 21-vuotias tradenomiksi opiskeleva ex-pelaaja. Opinnoissaan hän on suuntautunut markkinointiin ja syksyllä aloittaa opintojen kolmannen vuotensa. Overwatchin parissa Jaakko on ollut pelin julkaisusta lähtien aktiivisesti mukana ja Suomi-yhteisössä 2017 vuoden alusta lähtien pelatessaan SJK e-sportsin farmijoukkueessa kuusi kuukautta, sekä Nyyrikki e-sportsissa kaksi kuukautta, jonka jälkeen siirtyi Team Nemesiksen apuvalmentajaksi. Apuvalmentajan roolissa hän keskittyy yksilöiden virheiden korjaamiseen sekä pelaajien kehittämiseen.

Topias "Kuhnu" Rantala (manageri): Topias on 26-vuotias lahtelainen ja kansainvälisen markkinoinnin opiskelija. Hänen vahvuuksiinsa kuuluvat tapahtumatuottaminen ja markkinointi. Topiaksen rooli joukkueessa on pyörittää markkinointia ja hoitaa joukkueen hallinnollinen puoli. Työkokemusta Topiakselta löytyy myynnin ja markkinoinnin alalta, sekä viimeisimpänä markkinointikoordinaattorin harjoittelujakso jääkiekon liigajoukkue KooKoolta. Hänet myös valittiin viime vuonna Suomen elektronisen urheilun liiton (Seul ry) hallitukseen kaudeksi 2018 - 2020. 

Lisäksi projektissa on toukokuusta 2018 lähtien auttanut Ville "Ikilol" Suutari. Helsingin yliopistossa työskentelevä Suutari on tutustunut e-urheiluun jo edellisen vuosituhannen puolella. Hän on 31 -vuotias yrittäjähenkinen psykologi, jolla on kokemusta, kykyjä ja taitoja ratkaista joukkueen toimintaan liittyviä haasteita, hahmottaa toimintaan liittyviä kokonaisuuksia monipuolisesti ja luotsata Trailblazersia kohti menestyksekästä tulevaisuutta.