Haku Lahden kampuksen uusiin englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin alkaa tammikuussa

Hakuaika LUT-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin alkaa heti loppiaisen jälkeen. Lahdessa käynnistyy syksyllä kaksi uutta kansainvälistä kandiohjelmaa, joihin voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat.

LUT-yliopiston Lahden kampuksella alkaa elokuussa 2021 kaksi uutta englanninkielistä kandidaattiohjelmaa: Energy Technology ja Software and Systems Engineering. Koulutusohjelmiin voivat hakea kansainvälisten opiskelijoiden rinnalla myös suomalaiset opiskelijat.

"Opiskelijamme tarkastelevat energiaa sen alkulähteistä aina turvalliseen ja tehokkaaseen käyttöön ja varastointiin saakka. Käytännössä siis sitä, kuinka saamme valoa ja lämpöä koteihimme ja automme kulkemaan", kuvailee Energy Technology -ohjelman vastuuhenkilö, tutkijatohtori Michael Child.

Tulevaisuudessa LUTin Lahden kampukselta valmistuu myös kansainvälisiin tehtäviin soveltuvia ohjelmisto-osaajia. Software and Systems Engineering -ohjelman vastuuhenkilö Jussi Kasurinen sanoo, että ohjelmistotekniikan ohjelma on mielenkiintoinen paluu tietotekniikan perusasioihin.

"Ohjelma noudattelee pitkälti Lappeenrannan kampuksen suomenkielisen ohjelman rakennetta, ja se sisältää myös sidoksia muihin tietotekniikkaa käyttäviin järjestelmiin ja teknologioihin, kuten tekoälyyn tai sulautettuihin ratkaisuihin", Kasurinen kertoo.

Lahdessa ja Lappeenrannassa järjestettävät LUT-yliopiston kansainväliset kandiohjelmat toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston kanssa. Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia, eli valmistuneet saavat todistukset molemmista yliopistoista. Opintoihin sisältyy mahdollisuus lukea sivuaineopintoina tekniikan lisäksi kiinalaista liiketoimintaa, kulttuuria ja kieltä.

Lahdessa ja Lappeenrannassa järjestettäviin englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin haetaan osoitteessa studyinfo.fi. Hakuaika alkaa 7.1.2021 ja päättyy 20.1.2021 klo 15.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on mukana viisi ohjelmaa:

• Electrical Engineering (Lappeenranta)
  • Energy Technology (Lahti)
  • Mechanical Engineering (Lappeenranta)
  • Software and Systems Engineering (Lahti)
  • Technology and Engineering Science (Lappeenranta)

Lisätiedot: Englanninkieliset kandidaattiohjelmat LUT-yliopistossa

Järjestämme live stream -tapahtuman 7.1.2021 klo 14-15, jossa esittelemme haussa mukana olevia kansainvälisiä kandidaattiohjelmia. Tervetuloa seuraamaan live streamiä tästä linkistä.

Lisätiedot:

admission@lut.fi

Yhteishaku suomenkielisiin kandidaattiohjelmiin alkaa 17.3.2021 ja päättyy 31.3.2021 klo 15.

Lue myös: