Heli Arminen palkittiin LUT-kauppakorkeakoulun parhaana luennoitsijana

Tutkijaopettaja Heli Arminen on palkittu LUT-kauppakorkeakoulun parhaana luennoitsijana. Palkinnon luovuttaa vuosittain kauppatieteen opiskelijoiden ainejärjestö Enklaavi. Enklaavin perusteluissa Armista luonnehdittiin seuraavasti:

"Enklaavin vuoden luennoitsijana palkitaan tänä vuonna Heli Arminen, joka on jäänyt opiskelijoiden mieleen erinomaisena opettajana. Hän on saanut paljon positiivista palautetta opiskelijoilta ja kerännyt kiitosta selkeästä ja ihanasta opetustyylistään. Opiskelijoiden keskuudessa hänet tunnetaan luennoitsijana, joka onnistuu opettamaan vaikeammatkin asiat selkeällä suomenkielellä."

Arminen opettaa tällä hetkellä pääasiassa taloustieteen kandidaattivaiheen kursseja Ekonometrian perusteet ja Ympäristötaloustieteen perusteet.

"Tuntuu hienolta, että tunnustus tuli nimenomaan opiskelijoilta itseltään. Olen asiakeskeinen opettaja enkä päästä opiskelijoita helpolla. Tuntuu mukavalta, että tällaista opetustyyliä arvostetaan", Arminen kertoo.

Videot ovat olleet katsottuja

Ekonometria on menetelmä, jossa sovelletaan tilastotieteen menetelmiä taloudellisten ilmiöiden tutkimiseen. Ekonometrian kurssi on kauppatieteen kandidaattivaiheen vaativimpia kursseja.

"Opiskelijoilla saattaa olla ennakkokäsitys, että asiat ovat niin vaikeita, etteivät he voi mitenkään oppia niitä. Tuntuu hyvältä, että kurssin aikana monen käsitys asiasta on muuttunut. Että minä pystyn tähän, kunhan vain näen vaivaa."

Arminen on alkanut myös videoimaan ekonometrian luentoja. Tallenteita luennoista on katsottu erityisesti jälkikäteen ja ennen tenttiä. Sekin tuntuu opettajasta hyvältä.

"Nämä ovat niin vaikeita asioita, että harva niitä kerrasta ymmärtää. Mutta kertaamalla ja opiskelemalla sitkeästi kyllä."

Armisen oma suosikkiopettaja on hänen lukion matematiikanopettajansa. Taitava opettaja sai luotua luokkaan erityisen innostavan ja kannustavan ilmapiirin, jossa kaikkien oli hyvä olla.

"Siellä omakin kiinnostukseni matematiikkaan ja kvantitatiivisiin menetelmiin syveni, ja päädyin nykyiselle uralleni."