Kansainvälinen LUT Summer School tuo jälleen opiskelijoita yhteen ympäri maailman

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (Lappeenranta University of Technology, LUT) käynnistyy maanantaina 17. heinäkuuta järjestyksessään kuudes LUT Summer School. Kesäkoulu kestää neljä viikkoa päättyen elokuun 11. päivä.

Kesän 2017 kursseille on ilmoittautunut yhteensä 150 opiskelijaa. Heistä 60 on kansainvälisiä opiskelijoita ja loput 90 on LUT:n opiskelijoita suomenkielisistä ja kansainvälisistä koulutusohjelmista. Ulkomailta tulevien joukossa on opiskelijoita Saksasta, Hollannista, Yhdysvalloista, Sveitsistä, Tanskasta, Venäjältä, Ranskasta, Kiinasta, Intiasta, Itävallasta, Italiasta, Espanjasta ja Thaimaasta.

Kesäkoulun akateeminen ohjelma on rakennettu yhdessä LUT:n professoreiden kanssa. Kesäkoulu on kansainvälisille ja suomalaisille opiskelijoille tarkoitettu intensiivijakso, joka sisältää pääsääntöisesti kolmen opintopisteen kursseja tekniikan ja kauppatieteiden aloilta. Kurssit on suunnattu maisteritason ja viimeisen vuoden kandidaattiopiskelijoille. Osa kursseista soveltuu myös tohtoriopintoihin. LUT Summer School:n aikana tarjotaan yhteensä 16 tekniikan ja talouden kurssia.

Sosiaalinen toiminta sekä tutustuminen Suomeen ja Lappeenrantaan ovat niin ikään merkittävä osa kesäkoulun ohjelmaa. Oheistoiminta sisältää muun muassa yhteisiä saunailtoja eri teemoilla, risteilyn Saimaalle sekä kesäkoulun puolivälissä järjestettävän Pietarin matkan. Kesäkoulun aikana järjestetään myös yritysvierailu KONEelle Hyvinkäälle.

Kesäkoulua on markkinoitu pääasiassa LUT:n kansainvälisille ja suomalaisille partneriyliopistoille. Kurssipaketti on osallistujille maksullinen lukuun ottamatta LUT:n ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Veronika Kojo, Summer School koordinaattori, veronika.kojo@lut.fi, +358 40 5786 748

LUT Summer Schoolin nettisivut: www.lut.fi/summerschool.