Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 16.11.2021

Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa kääntynyt viimeisen viikon aikana selvästi huonompaan suuntaan. Viime viikolla todettiin yhteensä 85 koronatapausta. Kaikista otetuista näytteistä noin 4,5 % on ollut positiivisia.

Etelä-Karjalan alueen COVID-19-tilannekuvaryhmä antoi 15.11. kokouksessaan vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin mukaan lukien joukkoliikennevälineet. Maskisuositus koskee myös täyden koronarokotesarjan saaneita. Työpaikoille suositellaan etätyötä hybridimallissa.

Rajoitusten määrä Suomessa kasvussa

Suomen hallitus on jatkanut epidemian leviämisalueilla ravintolatoiminnan rajoituksia.

Myös kokoontumisrajoituksia on asetettu eri puolille Suomea. Toistaiseksi toiminta-alueillamme rajoituksia ei ole. Koronaryhmä seuraa kuitenkin tilannetta erityisen tarkasti pikkujoulujen lähestymisen takia.

Muutokset toiminnassa

Etelä-Karjalan tilanteesta johtuen palautamme laajan maskisuosituksen Lappeenrannan kampukselle välittömästi. Maskisuositus on voimassa toistaiseksi.

Käytäthän maskia kampuksella aina kun et ole yksin: kaikessa lähiopetuksessa, laboratorioissa, sisäisissä kokouksissa ja tilaisuuksissa ja helposti ruuhkautuvissa käytävä- ja aulatiloissa sekä ruokajonoissa.

Laaja maskisuositus on voimassa myös Lahden kampuksella ja Kouvolan alueyksikössä.

Mikkelissä suosittelemme maskin käyttöä helposti ruuhkautuvissa tiloissa sekä laboratoriotoiminnassa.

Palautamme myös etätyösuosituksen Lappeenrannan kampukselle toistaiseksi. Voit tehdä etäpainotteista työtä työtehtäviesi niin salliessa.