Koronatiedote LABin ja LUTin opiskelijoille ja henkilökunnalle 5.1.2022

Koronataudin ilmaantuvuusluvut ovat jatkaneet nousuaan. Alustavien tietojen mukaan omikronin aiheuttama tauti on aiempia muunnoksia lievempi, mutta sen sairaalakuormituksesta ei ole vielä luotettavaa tietoa.

Omikron-muunnoksen aiheuttama tautiaalto on yhteiskunnalle nyt erittäin kuormittava monien sairastaessa yhtä aikaa. Siten epidemiatilanne vaikuttaa myös korkeakoulutoiminnan jatkuvuuteen.

Jatkamme etäopetussuositusta LAB-ammattikorkeakoulussa ja LUT-yliopistossa 30.1.2022 saakka.

Toimimme 22.12.2021 tiedotteen ohjeiden mukaisesti. Kampusten ovia pidetään auki opiskelijoille nykyiseen tapaan. Laaja etätyösuositus on voimassa toistaiseksi.

Testaus- ja jäljitystoiminta on ruuhkautunut monilla alueilla. Lisäksi omikron-muunnos voi tarttua myös rokotussuojan läpi. Toimithan siis erityisen varovaisesti: jos olet oireinen, jos tiedät altistuneesi, vaikka rokotesuojasi olisi kunnossa tai jos olet tehnyt positiivisen kotitestin, jääthän kotiin opiskelemaan tai työskentelemään. Näin turvaamme kukin osaltamme kampuksilla tehtävää välttämätöntä työtä ja lähiopetusta.