Koronatiedote LUTin ja LABin henkilökunnalle ja opiskelijoille 3.8.2021

Helteinen kesä on kääntynyt elokuuksi ja lukuvuoden aloitus lähenee. Koronavirustilanne Suomessa ei valitettavasti ole niin rauhallinen kuin alkukesästä toivoimme. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on noussut jo usean viikon ajan. Kasvava rokotekattavuus suojaa kuitenkin jo hyvin riskiryhmiä ja on merkittävästi pienentänyt terveydenhuollon kuormitusta.

Suosittelemme kahden koronarokotteen ottamista kaikille niille yhteisömme jäsenille, joille se on mahdollista. Nykytiedon valossa rokotteet ovat ulospääsy pandemiasta normaalimpaan elämään, työntekoon ja opiskeluun.

Suomen hallitus päivittää kansallista koronastrategiaa elokuun puolessa välissä, koska koronaviruksen aiheuttamat riskit terveydelle ja yhteiskunnan toiminnalle ovat pienentyneet rokotekattavuuden kasvaessa. Viranomaiset saattavat tehdä muutoksia perustason, kiihtymis- ja leviämisvaiheiden kriteereihin sekä rajoitusten käyttöön.

Seuraamme epidemiatilanteen kehittymistä, Suomen hallituksen päätöksiä ja viranomaisten päivittyviä ohjeita ja teemme tarvittaessa muutoksia.

Päivitykset toimintaohjeisiin

Kampusalueemme ja alueyksikkömme ovat tällä hetkellä epidemian eri vaiheissa. Siksi kokoontumissuositukset eri kaupungeissa poikkeavat toisistaan.

Kampuksilla järjestettävien tilaisuuksien (TKI-toiminta, yritysyhteistyö, pienimuotoiset vierailut) ja kokousten osallistujamäärä Lahden kampuksella on enintään 10 henkilöä. Lappeenrannan kampuksella sekä Mikkelin ja Kouvolan alueyksiköissä vastaavat tilaisuuksien ja kokousten osallistujamäärät ovat enintään 20 henkilöä.

Jatkamme henkilöstön kotimaan työmatkustamisessa nykykäytäntöä eli laajaa oman auton käyttöoikeutta tarvittaessa lokakuun loppuun saakka.

Koska Skinnarilan kampus on perustasolla, avaamme kampuksen kuntosalin väljään käyttöön keskiviikkona 4.8. Tiedotamme liikuntapalveluiden käyttäjiä salin käytöstä erikseen. Lahden kampuksen kuntosalin avaaminen on mahdollista sitten kun alue on epidemian perustasolla.

Muilta osin valmistaudumme alkavaan syyskauteen ennen kesälomakautta tiedottamillamme ohjeilla. Tutustu koronaohjeisiin verkossa:
LUT https://www.lut.fi/koronavirusohjeet-lut-yliopistossa
LAB https://elab.lab.fi/fi/koronaohjeet-suositukset