LUT globaalisti 20 haastajayliopiston joukossa

LUT on yksi maailman 20 lupaavimmasta haastajayliopistosta uuden raportin mukaan.

Korkeakoulutuksen konsulttiyritys Firetail on raportissaan listannut maailmanlaajuisesti 20 yliopistoa, jotka voisivat haastaa yliopistomaailman eliitin ja nousta globaaliin maineeseen vuoteen 2030 mennessä.

Näitä nousevia yliopistoja yhdistää muun muassa pitkäkantoisen vision ja nopeasti toteutettavan strategian yhdistelmä; selkeä näkemys muuttuvasta maailmasta ja omasta roolista siinä; kestävä tapa suunnata resursseja; menestykseen tarvittava henkilöstö ja kulttuuri sekä keskittyminen vaikuttavuuteen.

"Tunnistan hyvin LUT:ssa nämä ketterän haastajan tunnusmerkit. Olemme avoimia tekemään uusia asioita etujoukoissa ja toimintatapamme on sekä paikallinen että globaali", toteaa rehtori Juha-Matti Saksa.

Haastajien listalla on yliopistoja esimerkiksi Australiasta, USA:sta, Etelä-Koreasta ja Saksasta. Tutkimuksessa tunnistettiin yhteensä 346 potentiaalista haastajayliopistoa, mutta vain ne, jotka pystyvät pitämään yllä kehitystään seuraavien 15 vuoden aikana, voivat nousta maailmanlaajuisesti vaikuttaviksi.

Firetailin raportista uutisoi ranking-organisaatio Times Higher Education (THE). LUT on THE:n globaalilla ranking-listalla sijalla 501-600.

Lue lisää

Lisätietoja

Rehtori Juha-Matti Saksa, puh 0400 166659, juha-matti.saksa@lut.fi, @JuhisSaksa