LUT Highway tarjoaa mahdollisuuden opiskella DI:ksi tai KTM:ksi ilman pääsykoetta

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) muuttaa avoimen yliopistonsa maksuttomaksi lukuvuodeksi 2018-19.

Samalla avattiin LUT Highway, uusi hakuväylä päästä yliopistoon diplomi-insinöörin tai kauppatieteiden maisterin koulutukseen ilman pääsykoetta.

Ilmoittautuminen LUT Highway -ohjelmaan käynnistyi 4.7. Sekä kauppatieteiden että tekniikan koulutusohjelmien paikat täyttyivät kiinnostuneilla hakijoilla samana päivänä.

"Yliopistoomme oli tänä keväänä ennätysmäärä hakijoita ja todella kovatasoisia nuoria jäi ilman opiskelupaikkaa. Koska me voimme, päätimme tarjota mahdollisuuden alkaa suorittaa maksutta yliopisto-opintoja saman tien ilman vuoden odotusta," toteaa koulutuksen vararehtori Jaana Sandström.

"Aiemmin avoimen väylä on maksanut tekniikan opiskelijoille 300 ja kauppatieteen opiskelijoille 600 euroa. Nyt näitä maksuja ei enää ole."

Koska me voimme, päätimme tarjota mahdollisuuden alkaa suorittaa maksutta yliopisto-opintoja saman tien ilman vuoden odotusta.

LUT Highway -väyläohjelman hyväksytysti suorittaneet voivat hakea LUT:n tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylän valintaperusteiden mukaisesti. Tämä koskee sekä tekniikan että kauppatieteen koulutusohjelmia.

LUT Highway -opinnoilla ei ole lukuvuosi- tai kurssimaksuja ja ne suoritetaan täyspäiväisesti Lappeenrannassa. Ohjelmaan hyväksytään 100 opiskelijaa, jotka otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opiskelijat sitoutuvat suorittamaan tarvittavat opintopisteet määräaikaan mennessä, jonka takaraja on koulutusohjelmien kevään hakuajan päättymispäivä 31.5.2019.

"LUT Highway -opiskelijat tekevät oman opintosuunnitelmansa orientaatioviikolla elokuun 2018 lopussa. Opinnot alkavat syyskuun alussa ja ohjelmassa aloittavat saavat väliaikaisen opiskelijastatuksen LUT:n opintoihin", kertoo Sandström.

Koulutuksen vararehtori Jaana Sandström, jaana.sandstrom@lut.fi, 040 571 6197

lut.fi/highway