LUT ja IPV perustavat eSports-joukkueen

Pesäpalloseura Imatran Pallo-Veikot ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT perustavat elektronisen urheilun eli eSportsin joukkueen. Ensimmäisenä askeleena on joukkueen kasaaminen ja toiminnan organisoiminen vuoden 2018 aikana. Joukkueen nimi on Trailblazers.

Arviot eSports-harrastajien lukumäärästä liikkuvat 200-300 miljoonan välillä, ja lajia seuraavia katsojia on myös satoja miljoonia. Erityisen suosittu laji on 15-29-vuotiaiden keskuudessa. Maailmanlaajuisesti voimakkaasti kasvava laji on herkullinen ympäristö lisätä sekä IPV:n että LUT:n tunnettuutta kohderyhmässä, jonka tavoittaminen perinteisin keinon on haastavaa.

LUT ensimmäisenä suomalaisyliopistona mukaan

Aloitteen joukkueen perustamisesta ja monivuotisesta yhteistyöstä teki IPV. Perinteinen pesäpalloseura on tunnettu ennakkoluulottomista avauksistaan, kuten Superpesiksen sarjaotteluiden järjestämisestä Espanjan Fuengirolassa. LUT kiinnostui eSport-joukkueesta erityisesti opiskelijarekrytointia tukevana näkyvyytenä.

"Meille sopii hyvin olla etukenossa tässäkin"

- Yliopistojoukkueet eivät meillä päin ole yleisiä missään lajissa, ja tietääksemme Trailblazers on ensimmäinen suomalainen eSports-joukkue, jossa taustalla on yliopisto. Meille sopii hyvin olla etukenossa tässäkin, LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa kertoo.

LUT:n kampusyhteisö edustaa jo itsessään noin 70 kansallisuutta, ja Saksa uskoo myös muun LUT:n verkoston auttavan joukkueen rakentamista ja matkaa maailmalla. Kansainvälisyyden lisäksi rehtori näkee myös digitalisaation ja paikasta riippumattoman tiimityöskentelyn olevan koulutusta ja elektronista urheilua yhdistäviä tekijöitä.

- Koulutuksemme menee kovaa vauhtia tähän suuntaan myös kansainvälisissä maisteriohjelmissa: opiskelu ei ole lähtökohtaisesti paikkaan sidottua, mutta ajoittain tiimi otetaan maailmalta kasaan ja tehdään intensiivisesti tuloksia, aivan kuten eSports-joukkuekin, taustoittaa Saksa.

Pelaajien rekrytointi käynnistyy heti

Trailblazersin operatiivisesta toiminnasta ja budjetista vastaa IPV. Seura tarjoaa pelaajasopimuksen lisäksi niin fyysisen kuin henkisen valmennuksen tukipalvelut sekä markkinoinnin ja myynnin tuen.

Pelaajien rekrytointi käynnistyy välittömästi. Joukkueeseen pestataan 5-6 pelaajaa ja manageri, joka vastaa joukkueen toiminnasta. Lopullinen pelivalinta tehdään joukkueen kesken. Tavoitteena on sekä urheilullinen että taloudellinen menestyminen.

"eSports on meille sijoitus tulevaisuuteen"

- eSports nähdään niin kansallisesti kuin kansainvälisesti pitkän tähtäimen sijoituksena tulevaisuuteen, hienoa että meillä on mahdollisuus yhdessä LUT:n kanssa olla tässä mukana. Taloudelliset raamit on piirretty, mutta joukkueen rakentuminen sekä sen tavoitteet tulevat määrittelemään budjetin tarkemmin, IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää taustoittaa.

Kiinnostuneet pelaajat voivat olla yhteydessä IPV:n toimijoihin seuran verkkopalvelun kautta.

Lisätiedot:

Jani Valkeapää, urheilutoimenjohtaja, Imatran Pallo-Veikot IPV, 050 538 7190, jani.v.valkeapaa@elisanet.fi

Juha-Matti Saksa, rehtori, LUT, 0400 166 659, juha-matti.saksa@lut.fi