LUT ja Pöyry sopimukseen strategisesta yhteistyöstä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ja konsultointi- ja suunnitteluyritys Pöyry Finland Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta, jolla tiivistetään osapuolten välistä koulutus- ja tutkimusyhteistyötä.

Yhteistyö tarkoittaa käytännössä opiskelijavierailuiden, vierailuluentojen sekä harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkojen järjestämistä. Yhteistyösopimuksen myötä selvitetään myös mahdollisuuksia tutkimusyhteistyön ja koulutusohjelmien kehitystyön aloittamiseksi.

- Monipuolisen yritysyhteistyön kautta varmistamme, että tarjoamamme koulutus on ajan hermolla. Pöyry on meille luonteva yhteistyökumppani, tarjoaahan se älykkäitä ratkaisuita juuri meidän keskeisillä osaamisalueillamme esimerkiksi energian ja kiertotalouden parissa, vararehtori Jari Hämäläinen sanoo.

- LUT yhdistää erinomaisesti tekniikan ja talouden osaamisen ja innovaatiot kestävien ratkaisujen edistämiseksi, johon myös Pöyry toiminnassaan pyrkii yhdessä asiakkaidensa kanssa. Tämä antaa meille yhteisen tavoitteen, jonka puitteissa rakennamme yhteistyötämme, sanoo Pöyry Finland Oy:n toimitusjohtaja Juuso Pajunen.

Sopimuksella haetaan osapuolten välille pitkäjänteistä, tavoitteellista ja aktiivista yhteistyötä. Yhteistyötä koordinoimaan nimetään ohjausryhmä, joka osaltaan vastaa yhteistyön kehittämisestä, toteutumisesta ja seurannasta.

Osaavan työvoiman merkitys kasvaa

Yrityksille osaavan henkilöstön merkitys on suuri ja oppilaitosyhteistyö tarjoaa muun muassa vetoapua rekrytointiin.

- LUT:n vahva kokemus yritysyhteistyöstä on erinomainen lähtökohta tiivistyvälle kumppanuudelle, joka edesauttaa työelämän tarpeiden toteutumista koulutuksessa ja siten edistää tulevaisuuden kilpailukykyämme, sanoo Pöyryn Pohjois-Euroopan liiketoimintojen kehityksestä vastaava johtaja Mikko Hyytinen.

Lisätiedot:

Mikko Hyytinen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Pohjois-Euroopan alueelliset toiminnot, Pöyry Finland Oy, 040 589 6842

Jari Hämäläinen, vararehtori, LUT, 040 5961999, jari.hamalainen@lut.fi