LUT keräsi 5,3 miljoonaa euroa varainhankintakampanjaansa

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ylitti varainhankintakampanjansa tavoitteen 300 000 eurolla. LUT keräsi 5,3 miljoonaa euroa, joten tavoite ylitettiin reilusti. Kampanja päättyi perjantaina 30.6.

Lahjoituksia tuli yhteensä 346 kappaletta. Suurimmat lahjoitukset tulivat Teknologiateollisuudelta, Karjalan kulttuurirahastolta, Liikesivistysrahastolta ja Eevi ja Emil Tannisen säätiöltä. Yksityishenkilöistä suurimman summan lahjoitti lappeenrantalainen yrittäjä Teemu Aho.

Kampanjaan osallistuivat kaikki yliopiston sidosryhmät, kuten järjestöt, säätiöt ja rahastot, elinkeinoelämä, teollisuus, opiskelijat, alumnit, henkilökunta ja lukuisat yksityishenkilöt.

Yliopiston varainhankinnasta vastaavan Vesa Karvosen mukaan LUT:n selkeä strategia ja erinomainen menestyminen kansainvälisissä arvioinneissa olivat avainasemassa sidosryhmien kanssa käydyissä keskusteluissa kampanjan aikana.

Karvonen iloitsee lopullisesta keräyssummasta.

"Jokainen lahjoitettu euro oli tärkeä matkalla kohti viiden miljoonan euron tavoitettamme. Palaute oli erittäin myönteistä ja se näkyy myös tavoitteen saavuttamisessa. Kampanjan tuotolla voimme kehittää yliopistoa pitkäjänteisesti niin tutkimuksen, opetuksen kuin yhteiskunnallisen vaikuttavuuden alueilla. Kiitos kaikille lahjoittajille sekä kaikille tiedeyhteisömme jäsenille, jotka osallistuitte menestyksekkään kampanjamme toteutukseen."

Tekstiviestilahjoituksia tuli 129. Tekstiviesteitse tulleet lahjoitussummat olivat pääsääntöisesti viisi, kymmenen ja kaksikymmentä euroa.

Yliopistot saavat Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vastinrahaa sen mukaan, kuinka paljon ne ovat keränneet lahjoituksia. Saadut vastinrahat menevät yliopistojen peruspääoman kasvattamiseen. LUT:n saaman vastinrahan suuruus tarkentuu syksyllä.

Riikka Sund, yliopistonlakimies, riikka.sund@lut.fi, +358 400 966 954