LUT:n joukkue voitti sijoitusanalyysikilpailun

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) joukkue voitti Suomen mestaruuden CFA Institute Research Challenge -sijoitusanalyysikilpailussa jo kolmatta kertaa. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista kilpailuista sijoitusanalyysien alalla.

Helmikuussa 2014 Helsingissä pidetty Suomen finaali oli osa maailmanlaajuista yliopisto-opiskelijoiden sijoitusanalyysikilpailua, jossa eri yliopistojen 3−5 hengen opiskelijajoukkueet laativat sijoitusanalyysin paikallisesta pörssinoteeratusta yhtiöstä.

Kilpailun tavoitteena on lisätä sijoitusalan kiinnostavuutta tulevien osaajien keskuudessa ja kehittää alalle pyrkivien analyysitaitoja. Kilpailu on jaettu paikalliseen, alueelliseen ja maailmanlaajuiseen osaan. Suomen kilpailu oli paikallinen kilpailu.

LUT:n voittajajoukkueessa kilpailivat opiskelijat Jaakko Nurkka, Aleksi Lehtonen, Toni Tolpo, Kishmat Sapkota ja Kalle Kinnunen.