LUT:n spinoff-yritys Visedo Danfossille

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) spinoff-yritys Visedo Oy siirtyy Danfoss Oy:n omistukseen. Visedo on lappeenrantalainen, raskaiden kulkuneuvojen sähköisiin voimalinjoihin erikoistunut korkean teknologian kasvuyritys. Visedon teknologia on yhteydessä LUT:n tutkimukseen, ja yrityksen perustajatiimi sekä suuri osa koko henkilökunnasta on valmistunut LUT:stä. Lisäksi LUT:n osittain omistama sijoitusyhtiö Green Campus Innovations Oy on sijoittanut Visedoon.

"LUT:n ja Visedon pitkä, syvällinen yhteistyö tuottaa nyt tulosta, kun yritys on kasvanut uuteen vaiheeseen ja on valmis ottamaan seuraavan loikan menestystarinassaan", sanoo LUT:n hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö.

"Yliopistoyhteistyö on ollut meille korvaamatonta ja on myös jatkossa keskeisessä osassa. LUT:n pitkäaikainen yrityslähtöinen strategia ja keskittyminen energiateknologioihin on antanut Visedolle erinomaisen osaamispohjan ja mahdollistanut parhaiden ihmisten rekrytoinnin. Aiomme kasvattaa toimintaa Lappeenrannassa edelleen ", toteaa Visedon toimitusjohtaja ja LUT:n alumni Kimmo Rauma.

Visedo valmistaa voimalinjajärjestelmien älykkäitä sähköisiä ratkaisuja ja hybridiratkaisuja. Yrityksen liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana yli 500 prosenttia. 90 prosenttia yrityksen tuotannosta viedään Aasiaan ja Eurooppaan. Tuotteiden avulla asiakkaat saavat rakennettua entistä tehokkaampia sähköisiä järjestelmiä, jotka täyttävät tiukentuvat ympäristövaatimukset sekä tuottavat merkittäviä polttoainesäästöjä. Sähköistäminen on voimakkaasti kasvava tulevaisuudenala.

"Tavoitteemme tehdä tieteestä merkityksellistä, kestävää liiketoimintaa toteutuu Visedossa. Visedo on aivan LUT:n strategian ytimessä, joka on keskittynyt puhtaaseen energiaan ja veteen, kiertotalouteen sekä kestävään liiketoimintaan. Sähköistäminen on välttämätöntä siirryttäessä päästöttömään, uusiutuvaan energiajärjestelmään", Rönkkö kertoo.

Tämä on jo toinen LUT:n sijoitusyhtiön Green Campus Innovationsin yrityskauppa viikon sisällä, sillä viime viikolla LUT:n konenäköön erikoistunut spinoff-yritys Vionice siirtyi Vaisalan omistukseen.

"Green Campus Innovationsin tavoite synnyttää uutta liiketoimintaa LUT:n osaamisesta konkretisoituu hienolla tavalla, kun pystymme auttamaan yrityksiä ottamaan uuden askeleen kansainvälistymisessä ja kasvussa uuden omistajan kanssa", Green Campus Innovationsin toimitusjohtaja Pertti Miettunen toteaa.

Visedon tiedote.