LUT nosti energiatekniikan alan sijoitustaan yliopistojen globaalissa Shanghai 2020 -rankingissa

Kansainvälinen Academic Ranking of World Universities (ARWU) eli Shanghai Ranking on julkaissut yliopistojen alakohtaiset sijoitukset vuonna 2020.

Shanghai Rankingin alakohtaiset vertailut perustuvat yliopistojen tieteellisten julkaisujen ja niiden saamien viittausten analyysiin sekä yliopistojen henkilöstölle myönnettyihin kansainvälisiin palkintoihin. Tänä vuonna yli 4000 yliopiston vertailussa oli mukana yhteensä 54 eri alaa.

Vuoden 2020 Shanghai Rankingissa LUT paransi Energy Science & Engineering -alakohtaista sijoitustaan nousten sijoille 301-400. Viime vuonna LUT oli kyseisellä energiatekniikan alalla sijoilla 401-500. Muutoin LUTin sijoitukset pysyivät ARWU:n alakohtaisissa rankingeissa ennallaan.

Alakohtaisen sijoittumisen listalla ensin alakohtainen kansainvälinen sija ja suluissa sijoittuminen Suomen yliopistojen joukossa: Social Sciences: Business Administration 301-400 (3), Management 401-500 (2). Natural Sciences: Physics 301-400 (3). Engineering: Chemical Engineering 201-300 (3), Environmental Science & Engineering 401-500 (4), Energy Science & Engineering 301-400 (2) ja Mechanical Engineering 301-400 (3).

QS-rankingissa LUT sijalla 470

LUT paransi sijoitustaan myös tuoreimmalla QS World University Rankings -listalla. Kesällä 2020 julkaistussa QS 2021 -rankingissa listattiin 1002 maailman parasta yliopistoa, ja LUT on sijalla 470. Edellisellä kerralla LUTin sijoitus oli 491.

QS listaa yliopistot kuuden indikaattorin perusteella. Niitä ovat akateeminen maine, maine työnantajien keskuudessa, kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellinen määrä, tutkimusviittausten suhteellinen määrä sekä opiskelija-opettaja-suhdeluku.

Shanghai-rankingin arvioinnin tapaan QS on maailman arvostetuimpia rankingeja.

LUT oli QS 2021 -rankingissa suomalaisista yliopistoista toiseksi paras tutkimusviittausten sekä kansainvälisten opiskelijoiden suhteellisessa määrässä. Kansainvälistä akateemista henkilöstöä mittaavan indikaattorin osalta LUT oli suomalaisista yliopistoista neljäs.