LUT:ssä otettu käyttöön yhteiskäyttöauto

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) on hankkinut käyttöönsä vähäpäästöisen hybridi-yhteiskäyttöauton. LUT on Suomen yliopistoista ensimmäisten joukossa ottanut tämän tyyppisen palvelun tarjontaansa.

Yhteiskäyttöauto on virka-aikana yliopiston henkilökunnan käytettävissä virka-ajoihin. Virka-ajan ulkopuolella auto on henkilökunnan vuokrattavissa omakustanteisesti vapaa-ajan käyttöön. Palvelua aiotaan tulevaisuudessa laajentaa myös opiskelijoiden vapaa-ajan ajoihin.

Palvelun tuottavat Hertz Lappeenranta ja Saimaan Auto-Arita. Hertz Car Sharing -palvelu on täysin digitaalinen ja käytettävissä 24/7.

"Olemme innoissamme alkaneesta yhteistyöstä. Toivomme, että palvelu otetaan hyvin vastaan ja pystyisimme myös kehittämään sitä vastaamaan parhaiten yliopiston tarpeita", toteaa Antti Ruokolainen Lappeenrannan Hertz Autovuokraamosta.

Yhteiskäyttöautoilu vähentää autoja tieliikenteessä ja samalla pienentää autoilusta syntyviä ympäristövaikutuksia. Autojen yhteiskäyttö edistää myös viisasta työmatkaliikkumista ja pienentää näin pysäköintipaikkojen tarvetta. Nämä faktat tukevat LUT:n ympäristöjärjestelmän tavoitteita.

"Autojen tarve virka-ajoihin on yliopistollamme kohtuullisen suuri, ja halusimme kokeilla uuden auton hankkimisen sijaan kokonaan uudenlaista ratkaisua. Ulkopuolinen vuokraaja mahdollistaa myös auton iltakäytön vapaa-ajan menoihin ja siten lisää auton käyttöastetta. Yksi tärkeimmistä kriteereistämme oli LUT:n arvoihin sopiva ajoneuvo, ja tämä hybridi on juuri sitä.", kertoo yliopiston kiinteistöjohtaja Tuomo Tamper

Kiinteistöjohtaja Tuomo Tamper, tuomo.tamper@lut.fi, p. 0400 578 325