LUT vahvistaa toimintaansa Mikkelissä

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT on viime vuosina vahvistanut tutkimustoimintaansa Savon alueella sekä tekniikan että kauppatieteiden alalla. Tämä on näkynyt tieteellisen tutkimuksen kasvuna erityisesti Mikkelissä. Tästä johtuen LUT Savon nimi on 15.4.2019 alkaen LUT Mikkeli.

"Yliopistokeskuksen kannalta päätös tuntuu erittäin luontevalta. Lukujenkin valossa LUT on vahvistanut läsnäoloaan Mikkelissä: tutkijoiden määrä on kasvanut 39 henkilöstä 58 henkilöön viimeisen vuoden aikana", Mikkelin yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen kertoo.

LUT-yliopistolla on jatkossa kaksi alueyksikköä, toinen Mikkelissä ja toinen Kouvolassa. Alueyksiköiden tehtävänä on toteuttaa korkeatasoista tieteellistä tutkimusta, antaa tohtorikoulutusta sekä tehdä yhteistyötä yritysten kanssa.

LUT-yliopistolla on myös kaksi yliopistokampusta, Lappeenrannassa ja Lahdessa. Yliopistokampuksilla tehdään korkeatasoista tieteellistä tutkimusta ja yritysyhteistyötä sekä annetaan tutkintoon johtavien DI- ja KTM-koulutuksen lisäksi tohtorikoulutusta.

"Viime vuosien aikana toimintamme sekä vaikuttavuutemme on kasvanut Savossa niin määrän kuin laadun osalta erinomaisesti. Mikä upeinta, alueen eri toimijat ovat olleet kanssamme vahvistamassa toimintaamme. Haluamme jatkossakin olla menestymässä yhdessä itä- ja kaakkoissuomalaisten kasvuhakuisten ja kansainvälisten yritysten kanssa", LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa toteaa.

Rehtori Juha-Matti Saksa, LUT-yliopisto | juha-matti.saksa@lut.fi, 040 016 6659