LUT vastaa Varsinais-Suomen osaajapulaan uudella DI-ohjelmalla Turussa

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) ryhtyy kouluttamaan diplomi-insinöörejä Turussa lokakuussa. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa sähkö- ja konetekniikan diplomi-insinöörejä erityisesti suomalaisen meri- ja autoteollisuuden sekä näiden alihankkijoiden tarpeisiin.

LUT:n rehtorin Juha-Matti Saksan mukaan uuden ohjelman nopea aloitus johtuu Varsinais-Suomen teollisuuden toiveista palkata diplomi-insinöörejä.

"Uusi kone- ja sähkötekniikan diplomi-insinööriohjelma on juuri sitä, mitä yritykset ovat pyytäneet. Me LUT:ssä haluamme aloittaa tämän ohjelman nopealla aikataululla, koska me pystymme sen tekemään."

Koulutusohjelma on osa Suomen tekniikan alan yhteistyöyliopiston tarjontaa (Finnish Institute of Technology, FITech). FITech tukee Suomen innovaatiokapasiteetin kehittämistä nivomalla toimintaansa korkealuokkaista yliopistokoulutus-, tutkimus- sekä innovaatiotoimintaa yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyönä.

"Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos vaatii osaajia alueen kasvuyrityksiin, ja opiskelijoiden laatu on erityisen tärkeää. Yhdessä Aalto-yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja muiden teknillistä koulutusta antavien yliopistojen kanssa olemme tätä ratkomassa," Saksa jatkaa.

Saksan mukaan LUT:n ja muiden teknillisten yliopistojen panostuksen lisäksi tarvitaan yhteistyötä.

"Yhdessä onnistuminen edellyttää myös Varsinais-Suomen yrityksiltä merkityksellisiä työ- ja harjoittelupaikkoja ja seutukunnalta houkuttelevia asumisympäristöjä ja niihin liittyviä palveluita", Saksa painottaa.

Aloitettava koulutusohjelma on kone- ja sähkötekniikan diplomi-insinööriohjelma. Opetus toteutetaan joustavasti lähi-, monimuoto- ja verkko-opetuksena opiskelijan tarpeet huomioiden. Joustavasta toteutustavasta johtuen opiskelu soveltuu työn ohessa suoritettavaksi.

Ohjelma on tarkoitettu kone- ja sähkötekniikan tai niitä lähellä olevien alojen AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon. Ohjelma antaa valmistuville opiskelijoille hyvät valmiudet työskennellä myös kansainvälisessä ja globaalissa työympäristössä.

Hakuaika ohjelmaan on 30.8.–29.9.2017. Tarkempi ohjeistus ja valinta-aikataulu julkaistaan yliopiston verkkosivuilla lut.fi/turku. Valinnan tulokset julkaistaan 9. lokakuuta, ja koulutus käynnistyy 27. lokakuuta.

Dekaani Jarmo Partanen, jarmo.partanen(at)lut.fi, +358 40 5066564

Rehtori Juha-Matti Saksa, juha-matti.saksa(at)lut.fi, +358 400 166659